Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Β2» η Eldorado Gold - Αρνητικό το outlook

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Β2» η Eldorado Gold - Αρνητικό το outlook
Νέο πλήγμα για την Eldorado Gold από τους αμερικανικούς οίκος αξιολόγησης
Σε «Β2» -από «Β1»- υποβάθμισε σήμερα (5 Απριλίου 2018) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Eldorado Gold η Moody's Investors Service, διατηρώντας ταυτόχρονα τις αρνητικές προοπτικές για την καναδική εξορυκτική εταιρεία.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τον υψηλό κίνδυνο εκτέλεσης των έργων, ιδιαίτερα στο Kisladag και στην Ελλάδα (Σκοριές), σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη αύξηση της πίεσης στη ρευστότητα.
Η παραγωγή συγκεντρώνεται σε λίγα ορυχεία, με αποτέλεσμα τα αναπτυξιακά σχέδια έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πίστωση της εταιρείας.
Ο οίκος αναμένει η Eldorado να δημιουργήσει χαμηλότερες ταμειακές ροές από τις μελλοντικές της δραστηριότητες, καθώς η παραγωγή θα επηρεαστεί από την υποεκτέλεση των παραπάνω έργων, με αποτέλεσμα η μόχλευση να ενισχυθεί άνω του 4x, έως το 2019, από 3,5x τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η ρευστότητα της εταιρείας διαμορφωνόταν σε 480 εκατ. δολάρια (ΗΠΑ) τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ δεν παρουσιάζονται ουσιαστικές ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2020.
Η Eldorado Gold κέρδισε πρόσφατα τη διαιτησία στην οποία είχε προσφύγει το ελληνικό δημόσιο, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία απορρίπτει το αίτημα του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με το οποίο η τεχνική μελέτη για το εργοστάσιο μεταλλουργίας στη θέση Μαντέμ Λάκκος παραβιάζει τη σύμβαση παραχώρησης των μεταλλείων.
«Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την απόφαση της Διαιτησίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος George Burns.
«Δράσαμε πάντα καλή τι πίστη και με τρόπο που καταλαβαίναμε ότι ήταν σύμφωνος με τις υποχρεώσεις μας όπως απορρέουν από την Σύμβαση Μεταβίβασης, περιλαμβανομένης της δέσμευσής μας να αναπτύξουμε την εγκατάσταση στην Κασσάνδρα σύμφωνα με το εγκριθέν από το Ελληνικό Δημόσιο επενδυτικό σχέδιο του 2006 και την περιβαλλοντική μελέτη του 2011.
Επανειλημμένα επικοινωνήσαμε αυτή τη δέσμευση, περιλαμβανομένης της διάρκειας της διαιτησίας.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση παρέχει τη βάση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε το διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καθορίσουμε ένα κοινά συμφωνημένο και καθαρό μονοπάτι για τις επενδύσεις στη Κασσάνδρα.
Προσβλέπουμε στο Ελληνικό Δημόσιο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στη βάση της Σύμβασης Παραχώρησης περιλαμβανομένης της έκδοσης των εκκρεμουσών αδειών για το project στις Σκουριές.
Η πλήρης, αποτελεσματική και υπεύθυνη ανάπτυξη της εγκατάστασης στην Κασσάνδρα θα ωφελήσει το ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες, τους μετόχους μας και τους εργαζόμένους μας στην Ελλάδα.
Η Eldorado συνέχισε να επιδεικνύει τη δέσμευσή της να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσής μας υποβάλλοντας πρόσφατα επικαιροποιημένη τεχνική μελέτη για το project στις Σκουριές η οποία μειώνει το αποτύπωμα του project κατά 40%».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης