Επιχειρήσεις

Alphabet: O μεγαλύτερος καταναλωτής «πράσινης» ενέργειας

tags :
Alphabet: O μεγαλύτερος καταναλωτής «πράσινης» ενέργειας
Το συνολικό ποσό που πλήρωσε η μητρική της Google, ανήλθε σε 3 δισεκ. δολάρια πέρυσι
Η Alphabet προχώρησε σε μαζική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά το περασμένο έτος, προκειμένου να τροφοδοτήσει τα πολύ απαιτητικά κέντρα δεδομένων της.
Το συνολικό ποσό που πλήρωσε η κολοσσιαία μητρική της Google, ανήλθε σε 3 δισεκ. δολάρια, επίδοση που την κατατάσσει -με διαφορά- στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης των αμερικανικών εταιρειών.
Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Neha Palmer, επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής για τη Google, η ηλεκτρική ενέργεια αφορούσε κυρίως αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις, στις οποίες ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επενδύσει.
«Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει νόημα για την επιχείρησή μας.
Πρόκειται για μακροπρόθεσμες συναλλαγές με σταθερές τιμές.
Οι τιμές σε ορισμένες αγορές είναι ανταγωνιστικές ή ακόμα και χαμηλότερες από τη συμβατική ηλεκτρική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας το μειωμένο κόστος των αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων.
Οι επενδύσεις της Alphabet έρχονται σε μια εποχή που η ζήτηση ανανεώσιμης ενέργειας αυξάνεται ταχύτατα, με τις τεχνολογικές εταιρείες τεχνολογίας να αγωνίζονται να αναπτύξουν τα χαρτοφυλάκια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης