Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στ.Γούτσος (ΔΕΗ): Kατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής

Στ.Γούτσος (ΔΕΗ): Kατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής
O κ. Γούτσος σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να χάσει 4 εκατομμύρια καταναλωτές τα επόμενα χρόνια
Η διείσδυση στην αγορά του φυσικού αερίου και η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας περιλαμβάνονται στους στρατηγικούς στόχους της ΔΕΗ, επεσήμανε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Σταύρος Γούτσος μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο κ. Γούτσος ζήτησε την κατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) αμέσως μόλις λειτουργήσει το Χρηματιστήριο ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της μετάβασης στο νέο πλαίσιο το συντομότερο, χωρίς στρεβλώσεις, με χαμηλότερη φορολογία και ίσους όρους ανταγωνισμού.
Σε ότι αφορά το άνοιγμα της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Γούτσος σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να χάσει 4 εκατομμύρια καταναλωτές τα επόμενα χρόνια.
Όπως είπε, οποιαδήποτε μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ θα πρέπει να αφορά το σύνολο των καταναλωτών και όχι μόνο αυτούς που έχουν μειωμένο ρίσκο για τον πάροχο.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να παρέχει ρεύμα σε ειδικές τιμές στους βιομηχανικούς καταναλωτές υψηλής τάσης, στο δημόσιο τομέα, στους αγροτικούς καταναλωτές, στους ευάλωτους και σε όσους έχουν οφειλές προς την επιχείρηση και πως δεν είναι δυνατόν αυτές οι κατηγορίες να προσμετρούνται στο μερίδιο αγοράς της.
Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα σημείωσε ότι πρόταση της ΔΕΗ είναι να κινηθεί μεταξύ 25-30% και σχετικά με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ τόνισε ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ενταχθούν στο σχεδιαζόμενο Χρηματιστήριο Ενέργειας.
«Δεν είναι δυνατό σημείωσε χαρακτηριστικά, να μπουν στο χρηματιστήριο προϊόντα με διοικητικά οριζόμενη τιμή.»         Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο συνέδριο το χρηματιστήριο ενέργειας θα λειτουργήσει στα μέσα του 2019, ωστόσο υπήρξαν και εκτιμήσεις για καθυστέρηση ως το 2020.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης