Επιχειρήσεις

Τεράστια στροφή της Statoil - Αλλάζει ονομασία η εταιρεία, αφαιρώντας το «oil»

Τεράστια στροφή της Statoil - Αλλάζει ονομασία η εταιρεία, αφαιρώντας το «oil»
Μεγαλεπήβολα σχέδια στον τομέα της ενέργειας για τη νορβηγική Statoil
Το διοικητικό συμβούλιο του ενεργειακού γίγαντα Statoil πρότεινε την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε Equinor.
Ειδικότερα, το νέο όνομα συνδυάζει «equi» - το οποίο η επιχείρηση είπε ότι ήταν το σημείο εκκίνησης για λέξεις όπως η ισότητα και η ισορροπία – και το δεύτερο το «nor» αντικατοπτρίζει τη νορβηγική κληρονομιά του.
«Για εμάς, είναι μια ιστορική μέρα» δήλωσε ο Eldar Saetre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, προσθέτοντας ότι: «Εξετάζοντας τα επόμενα 50 χρόνια, παρακολουθώντας το γενικότερο κλίμα στο οποίο προωθείται η ενεργειακή μετάβαση και με τον τρόπο που αναπτυσσόμαστε ως ενεργειακή εταιρεία, ήταν φυσική εξέλιξη η αλλαγή του ονόματός μας. Το όνομα Equinor αντικατοπτρίζει την κληρονομιά μας και τις αξίες μας, αλλά και αυτά που επιδιώκουμε να πράξουμε στο μέλλον».
Το όνομα Equinor θα προταθεί στους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 15 Μαΐου.
Ο πλειοψηφικός μέτοχος της Statoil, η νορβηγική κυβέρνηση, θα ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος.
Τα πέντε συνδικάτα που εκπροσωπούν και οργανώνουν τους υπαλλήλους της Statoil, δήλωσαν επίσης ότι υποστήριξαν την προτεινόμενη αλλαγή ονόματος.
Στόχος της Statoil είναι να γίνει ο παγκόσμιος "παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις υψηλότερες εκπομπές άνθρακα".
Αναπτύσσει επίσης έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανά τον κόσμο και αναμένεται να επενδύσει το 15 έως 20% του συνολικού κεφαλαίου στις "νέες ενεργειακές λύσεις" μέχρι το έτος 2030.
Τον Οκτώβριο, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι η Hywind Scotland, άρχισε να αποστέλλει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της Σκωτίας.
Ο κ. Saetre εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι «Το όνομα Equinor θα στηρίξει τη στρατηγική μας και το όραμά μας να διαμορφώσουμε το μέλλον της ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης