Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Shell διπλασίασε τις πωλήσεις λιπαντικών στη Ρωσία την τελευταία 4ετία

tags :
Η Shell διπλασίασε τις πωλήσεις λιπαντικών στη Ρωσία την τελευταία 4ετία
Η Shell εισάγει ακόμη 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως στη Ρωσία από τα εργοστάσιά της σε άλλες χώρες
Η Royal Dutch Shell, η οποία εξαναγκάστηκε να περιορίσει την παρουσία της στον ανάντη τομέα της Ρωσίας λόγω των δυτικών κυρώσεων, είδε τις πωλήσεις λιπαντικών να διπλασιάζονται από το 2014.
Η Shell ξεκίνησε το εργοστάσιο λιπαντικών Torzhok στη βορειοδυτική Ρωσία το 2012, με σκοπό να παράγει μέχρι και 200 εκατομμύρια λίτρα ετησίως μέχρι το 2027. Σήμερα παράγει περίπου 90 εκατομμύρια λίτρα ετησίως.
"Σε σύγκριση με το 2014, έχουμε δει το χαρτοφυλάκιο (πωλήσεων) σχεδόν να διπλασιάζεται", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuter ο Maxim Solovyov, επικεφαλής του εργοστασίου Torzhok.
Εκτός από τη δική της παραγωγή λιπαντικών στο Torzhok, η Shell εισάγει ακόμη 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως στη Ρωσία από τα εργοστάσιά της σε άλλες χώρες για να τα πουλήσει στην περιοχή.
Μετά την αποδυνάμωση του ρουβλίου, εν μέσω κυρώσεων και χαμηλότερων τιμών πετρελαίου την προηγούμενη τριετία, η παραγωγή λιπαντικών της Shell στη Ρωσία έγινε πιο κερδοφόρα, δήλωσε ο Solovyov, καθώς το συνολικό κόστος της εταιρείας είναι σε δολάρια ΗΠΑ.
"Η Ρωσία είναι μία από τις αγορές μας με προτεραιότητα (λιπαντικά) μαζί με το Μεξικό, την Κίνα, την Ινδονησία και την Ινδία. Σε αυτές τις χώρες η Shell σχεδιάζει την ταχύτερη ανάπτυξη κατά τα επόμενα 10 χρόνια ", δήλωσε ο Solovyov.
Το εργοστάσιο Torzhok αποστέλλει επίσης λιπαντικά στη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Μογγολία.
Η Shell κατέχει μερίδιο στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin-2 στη ανατολική Ρωσία αλλά οι μέτοχοι υπό την ηγεσία της Gazprom δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στους τελικούς όρους μιας επέκτασης της παραγωγής.
Η Shell ανέστειλε επίσης το έργο σχιστολιθικού πετρελαίου με τη Gazprom Neft, μετά την επιβολή κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης