Επιχειρήσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εκατό βιομηχανίες θα τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εκατό βιομηχανίες θα τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο
To επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των μελών του ΣΒΒΕ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που θα αφορά σε θέματα τεχνογνωσίας της νέας τεχνολογίας τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)
Σαράντα βιομηχανίες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ άλλες εκατό δύναται να τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.
Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Λεωνίδας Μπακούρας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιο Σαββάκη.  
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συζητήθηκαν  θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε  νέες περιοχές, στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ,  όπως ανακοίνωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ - ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Σαββάκης για την τεχνολογία τροφοδότησης απομακρυσμένων βιομηχανιών, μέσω του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τη βιομηχανία, καθώς αναμένεται προσεχώς η έκδοση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.
Στο ανωτέρω πλαίσιο, οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των μελών του ΣΒΒΕ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που θα αφορά σε θέματα τεχνογνωσίας της νέας τεχνολογίας τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).
Επίσης, ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία, μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και των μελών του ΣΒΒΕ, καθώς επίσης και στην υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης για παραγωγική χρήση.
"Τα οφέλη που προσφέρονται στη βιομηχανία, καθώς και τα τιμολόγια διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχουν διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανιών" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και του ΣΒΒΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης