Επιχειρήσεις

ΟΛΠ: Νέα δεδομένα στη ναυπηγοεπισκευή δημιουργεί η άφιξη της νέας πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς ΙΙΙ»

ΟΛΠ: Νέα δεδομένα στη ναυπηγοεπισκευή δημιουργεί η άφιξη της νέας πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς ΙΙΙ»
Την άφιξη της νέας μεγάλης πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς ΙΙΙ», ανακοίνωσε ο ΟΛΠ
Την άφιξη της νέας μεγάλης πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς ΙΙΙ», ανακοίνωσε σήμερα (12/3/2018) ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), κάνοντας λόγο για δημιουργία νέων δεδομένων στη ναυπηγοεπισκευή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» κατέπλευσε με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών «Xin Guang Hua» της Cosco Shipping.
Όπως σημειώνει ο ΟΛΠ, η νέα πλωτή δεξαμενή είναι ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240μ. μήκος, 35μ. πλάτος, μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX) και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.
Η νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η νέα δεξαμενή μετά και τις απαραίτητες δοκιμές αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία αφού ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κ.λπ.).
Επιπλέον, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:
• Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου.
• Ανακατασκευή δαπέδων.
• Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών.
• Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.
Ο ΟΛΠ υπογραμμίζει ότι οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55.000.000 ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης