Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Στα 700 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κινηθούν τα EBIDTA του 2016

ΕΛΠΕ: Στα 700 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κινηθούν τα EBIDTA του 2016
Άνω των 700 εκατ. ευρώ  εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα ΕΒITDA του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων για το 2016 και θα κινηθούν σε επίπεδα ανάλογα με αυτά του 2015 όταν τα ΕΒITDA του ομίλου είχαν κλείσει στα 758 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες παρά την πτώση των διεθνών περιθωρίων διύλισης κατά 2 δολ η πορεία του ομίλου είναι θετική. 
Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγράψει ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις στη διύλιση, αλλά και αυξημένες εξαγωγές, με αποτέλεσμα τα συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA για το Γ’ Τρίμηνο του 2016 να φθάσουν τα 191 εκατ. ευρώ.  Αντίστοιχα, τα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA για το Γ’ Τρίμηνο ανήλθαν στα 199 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 74% σε σχέση με πέρυσι.
Τα διυλιστήρια του Ομίλου την ίδια περίοδο σημείωσαν αύξηση παραγωγής κατά 19% στα 3,9 εκατ. τόνους, την υψηλότερη επίδοση ιστορικά, αξιοποιώντας πλήρως την υψηλή διαθεσιμότητα των μονάδων και καταγράφοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τα ενδεικτικά περιθώρια. 
Σε ότι αφορά το σύνολο της αγοράς καυσίμων πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεκάμηνο ως και τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καυσίμων κίνησης αυξήθηκαν κατά 6%.
Αντίθετα μειωμένες είναι οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης κυρίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών των προηγούμενων μηνών. 
Σε ότι αφορά τη θέση των Ελληνικών Πετρελαίων στη λιανική αγορά καυσίμων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μερίδιο των ΕΛΠΕ είναι αυξημένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα. 
Τέλος, στην εμπορία συνεχίστηκε η αύξηση μεριδίων αγοράς στις πωλήσεις μέσω πρατηρίων, καθώς και η αύξηση όγκων στις περισσότερες δραστηριότητες.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης