Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Μαμιδάκης Oil σε θυγατρική της Rosneft ή στη Lucoil Lubricants;

Η Μαμιδάκης Oil σε θυγατρική της Rosneft ή στη Lucoil Lubricants;
Ποιά είναι η θυγατρική ρώσικου γίγαντα που θα παίξει στην Μαμιδάκης Oil
Η διαδικασία του άρθρου 99 αναμένεται να οδηγήσει την εταιρία Μαμιδάκης Oil στον έλεγχο ενός ρωσικού ομίλου, μέσω θυγατρικής του, που εδρεύει σε χώρα της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ρωσικός όμιλος έχει εκδηλώσει «ζωηρό» ενδιαφέρον για την απόκτηση των βασικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, κατέθεσε στις πιστώτριες τράπεζες δεσμευτική προσφορά, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των κεφαλαίων, που προτίθεται να επενδύσει.
Εφόσον η πρότασή του κριθεί ικανοποιητική από τις τράπεζες, θα επιδιωχθεί συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας με «μοντέλο Μαρινόπουλου». Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να υπάρξει συναίνεση της πλειοψηφίας των πιστωτών επί συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία θα κατατεθεί εν συνεχεία στο δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά).
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ρωσική Rosneft, φέρεται να συμμετέχει στο κεφάλαιο της εταιρίας, με  έδρα τη Βιέννη, που διεκδικεί της Mamidoil-Jetoil, ενώ  δεν αποκλείουν σήμερα εκπρόσωποί της αυστριακής εταιρίας  να δώσουν το παρών  στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου θα συζητηθεί το σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της Jetoil. 
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η Rosneft μετέχει στην αυστριακή εταιρία με ένα ποσοστό της τάξης του 17%.
Ωστότο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lucoil Lubricants Austria είναι αυτή που ενδιαφέρεται για την Mamidoil-Jetoil. 
 Η εταιρία αυτή με έδρα την Βιέννη προήλθε από την εξαγορά πρώην εργοστασίου της OMV που ανήκε στην περιοχή Lobeau, στην οποία προχώρησαν οι Ρώσοι όταν αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα τους από το Αμστερνταμ στην Βιέννη στις αρχές του 2016.
Οι υψηλές προδιαγραφές στον παραγωγικό τομέα,οι υποδομές και οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες είναι σημαντικά πλεονεκτήματα.
Παράλληλα οι διαμεταφορές μέσω του υγρού στοιχείου μειώνουν την ρύπανση κατά 500 τόνους διοξειδίου σε ετήσια βάση.
Κυρίως όμως η στρατηγική θέση της Βιέννης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη οδήγησαν τους Ρώσους να προχωρήσουν στην σχετική επένδυση,καθιστώντας την Βιέννη βάση της επεκτατικής στρατηγικής τους στον κλάδο των λιπαντικών.
Διαθέτοντας θυγατρικές μεταξύ άλλων στην Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ντουμπάι φαίνεται πολύ πιθανό διαμέσου της χρεωκοπείσας Μαμιδάκης να βάλουν πόδι και στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης