Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mε επένδυση ύψους 450 εκατ. δολαρίων η Total στην Λιβύη αποκτά προσβασιμότητα σε 500 εκ βαρέλια

Mε επένδυση ύψους 450 εκατ. δολαρίων η Total στην Λιβύη αποκτά προσβασιμότητα σε 500 εκ βαρέλια
Οι παραχωρήσεις Waha παράγουν σήμερα περίπου 300.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (boe / d) και η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τα 400.000 boe / d μέχρι το τέλος της δεκαετίας
Στην απόκτηση της Marathon Oil Libya Limited η οποία κατέχει μερίδιο 16,33% στις παραχωρήσεις της Waha στη Λιβύη προχώρησε η Total.
Η πληρωμή συναλλαγής ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας.


Οι παραχωρήσεις Waha παράγουν σήμερα περίπου 300.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (boe / d) και η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τα 400.000 boe / d μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά θα δώσει στην Τotal συνολική πρόσβαση σε αποθέματα και πόρους άνω των 500 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου και δυνατότητα εξερεύνησης στην περιοχή των 53.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από τις παραχωρήσεις την πλούσια λεκάνη της Sirte.
«Η εξαγορά αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Total για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με υψηλής ποιότητας και χαμηλού τεχνικού κόστους περιουσιακά στοιχεία, ενισχύοντας παράλληλα την ιστορική μας δύναμη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική", δήλωσε ο Patrick Pouyanne, πρόεδρος και CEO της Total.
Τέλος, ο Luke Parker, αναλυτής του συμβούλου Wood Mackenzie Ltd τόνισε στο bloomberg ότι: «Η Total έχει μακρά ιστορία στη Λιβύη και είναι προφανώς άνετη με την ισορροπία ανταμοιβής κινδύνου», προσθέτοντας ότι:«Η σταθερότητα της Λιβύης βελτιώθηκε, αλλά η έλλειψη κεντρικής κυβέρνησης μεταφράζεται ως κίνδυνος φυλετικών διαφορών που εντέινονται όλο και περισσότερο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης