Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με ομάδα δέκα μηχανικών ξεκινά τη δράση του στην ελληνική αγορά ο οίκος Tesla

Με ομάδα δέκα μηχανικών ξεκινά τη δράση του στην ελληνική αγορά ο οίκος Tesla
Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει σε πρώτη φάση να εγκαταστήσει πέντε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη
Ελληνική παρουσία απέκτησε η αμερικανική εταιρεία Tesla, με την ίδρυση της Tesla Greece για τη δημιουργία μίας ομάδας μηχανικών, με κυρίως αντικείμενο την Έρευνα και Ανάπτυξη στον τομέα σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων.
Η έδρα της θυγατρικής βρίσκεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο τεχνολογικό πάρκο «Λεύκιππος» του «Δημόκριτου», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των εγκαταστάσεών της, ώστε να ξεκινήσει κανονικά τις εργασίες της.  
Δημιουργός του Tesla Roadster, του πρώτου ηλεκτροκίνητου υψηλών επιδόσεων, του Tesla Model S αλλά και του ηλεκτρικού Tesla Semi, η εταιρεία του μεγιστάνα Elon Musk θεωρείται παγκοσμίως πρωτοπόρα στην εξέλιξη και τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο «Δημόκριτος», στην επιλογή της Ελλάδας για το παράρτημα R&D, καταλυτική συμβολή έπαιξαν οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης και Κωνσταντίνος Μπούρχας, Έλληνες μηχανικοί που εργάζονται στο «αρχηγείο» της εταιρείας στην Καλιφόρνια και κατέχουν επιτελικές θέσεις στην ανάπτυξη τεχνολογιών και τη σχεδίαση ηλεκτροκινητήρων.

Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Tesla στην ιστοσελίδα electrek, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ηλεκτροκίνησης, στην ελληνική θυγατρική θα προσληφθούν μηχανικοί υψηλής εξειδίκευσης, με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τεχνολογιών ηλεκτροκινητήρων, μέσω συνεργιών με τους ερευνητές της εταιρείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
«Η Ελλάδα διαθέτει ταλαντούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και τεχνικές σχολές, παρέχοντας εξειδικευμένα προγράμματα και δεξιότητες στις τεχνολογίες των ηλεκτρικών κινητήρων», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας.
Σε πρώτη φάση, βάσει του electrek, η ομάδα θα στελεχωθεί με 10 μηχανικούς.
Σε μεταγενέστερο στάδιο, προγραμματίζεται να διπλασιαστεί ο αριθμός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της Tesla Greece, η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει επίσης να εγκαταστήσει πέντε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης