Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ένα βήμα πριν το λουκέτο η ΛΑΡΚΟ - Σε έκτακτη σύσκεψη καλούν Τσακαλώτος - Σταθάκης

Ένα βήμα πριν το λουκέτο η ΛΑΡΚΟ - Σε έκτακτη σύσκεψη καλούν Τσακαλώτος - Σταθάκης
Προσφάτως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε η μεταλλευτική βιομηχανία κατά των αποφάσεων της Ε.Ε.
Αντιμέτωπη με το λουκέτο βρίσκεται η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ομίλου Μποδοσάκη η οποία τα τελευταία χρόνια, εκτός από το να συσσωρεύει ζημιές και απλήρωτους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ, ήρθε αντιμέτωπη και με το ευρωπρόστιμο.
Ειδικότερα, προσφάτως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε η μεταλλευτική βιομηχανία κατά των αποφάσεων της Ε.Ε. για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ, οι οποίες με τους τόκους έχουν φθάσει τα 165 εκατ. ευρώ.
Με βάση αποφάσεις της Κομισιόν το 2014 η Ελλάδα θα έπρεπε να κινηθεί ώστε να ανακτήσει τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
Όμως, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, η Επιτροπή υποστήριξε κατά την εκδίκαση της προσφυγής της ότι «πρώτον, ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να ανακτήσει εμπροθέσμως τις μη συμβατές ενισχύσεις και, δεύτερον, ότι δεν ενημέρωσε επαρκώς την Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν κατ’ εφαρμογήν της εν λόγω αποφάσεως».
Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει την Κομισιόν ότι προχωρούσε σε πώληση της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών, οι οποίοι, όμως, δεν προχώρησαν και η Κομισιόν ζήτησε εκ νέου από την Ελλάδα να ανακτήσει τις ενισχύσεις.
Για  τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ προγραμματίζουν σύσκεψη τα Υπουργεία Οικονoμικών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς της Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας,
Καστοριάς και Κοζάνης για να συζητηθεί το θέμα της βιωσιμότητας της και τα 165εκ ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή στις 2 Μαρτίου στις 3.00 το μεσημέρι.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης