Επιχειρήσεις

Γρ. Στεργιούλης (Δ/νων Σύμβουλος ΕΛΠΕ): Πρόκληση οι εξορύξεις και οι έρευνες υδρογονανθράκων

Γρ. Στεργιούλης (Δ/νων Σύμβουλος ΕΛΠΕ): Πρόκληση οι εξορύξεις και οι έρευνες υδρογονανθράκων
Για το 2018 οι στόχοι είναι, η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας με την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος ολιστικής ασφάλειας, η διατήρηση της υψηλής διαθεσιμότητας των διυλιστηρίων και η βελτιστοποίηση των εξαγωγών
«Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η μεγαλύτερη Ελληνική επιχείρηση, για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα καταγράφοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ τόνισε στις δηλώσεις του με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης.
Τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κυρίως στο ρεκόρ παραγωγής και διάθεσης προϊόντων που ξεπέρασαν τα 16 εκατ. ΜΤ, την πρωτοφανή υπεραπόδοση των διυλιστηρίων που αυξήθηκε κατά 50%, την διεύρυνση των προμηθευτών πρώτων υλών και την διαρκή επέκταση σε νέες αγορές.
Είμαστε πλέον από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς προϊόντων στη Ν.Α. Μεσόγειο και με υπερηφάνια ανακοινώνουμε ότι η μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης ρευστοστερεάς κλίνης (FCC) του διυλιστηρίου Ασπροπύργου συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως.
Για το 2018 οι στόχοι μας είναι, η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας με την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος ολιστικής ασφάλειας, η διατήρηση της υψηλής διαθεσιμότητας των διυλιστηρίων μας και η βελτιστοποίηση των εξαγωγών μας.
Η πραγματική όμως πρόκληση είναι η προετοιμασία των εξορύξεων στον Πατραϊκό και η έρευνα υδρογονανθράκων, σε πρωτόγνωρα μεγάλες περιοχές που εκτείνονται από το Ιόνιο μέχρι νότια της Κρήτης. Μια δραστηριότητα με έντονο επιχειρηματικό και γεωπολιτικό ενδιαφέρον.
Τέλος, η προετοιμασία του Ομίλου για τα καύσιμα πλοίων χαμηλού θείου το 2020 και η επαύξηση της συμμετοχής στις ΑΠΕ, ολοκληρώνουν τις βασικές κατευθύνσεις της δράσης μας.
Ο Όμιλος, ισχυρότερος από ποτέ, αξιοποιώντας στο έπακρο τον εξοπλισμό και τους εργαζόμενους, ανήκει πλέον στους μεγαλύτερους ενεργειακούς Ομίλους του πλανήτη και θα μείνει εκεί.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης