Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Ολοκληρωμένη ανάπτυξη στα EPC και μεγάλα ηλιακά οι στόχοι του business unit της ΜΕΤΚΑ

Μυτιληναίος: Ολοκληρωμένη ανάπτυξη στα EPC και μεγάλα ηλιακά οι στόχοι του business unit της ΜΕΤΚΑ
H ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει και εμπειρία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξει καινοτόμα και πρωτοποριακά ενεργειακά έργα
Η στροφή σε μεγάλα έργα της ηλιακής ενέργειας μετά το πετυχημένο παράδειγμα του Πουέρτο Ρίκο αλλά και την ολοκληρωμένη εκ των διεθνών αναγκών ανάπτυξης των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων που αναλαμβάνει το business unit της ΜΕΤΚΑ, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη συνάντησή του με τους αναλυτές που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες.
Οι αλλαγές οι οποίες έχουν ανακύψει στον τομέα του EPC οδηγούν σε ολοκληρωμένες στρατηγικές χρηματοδότησης των μεγάλων έργων που αναλαμβάνονται στις αναδυόμενες αγορές.
Ο Όμιλος έχει και εμπειρία και το κάτάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξει καινοτόμα και πρωτοποριακά ενεργειακά έργα
Αλλάζει το μοντέλο της  όσον αφορά στον τρόπο χρηματοδότησης των έργων, αναλαμβάνοντας πια και το developing αντί να είναι μόνο contractor
Παράλληλα, η ανάπτυξη των έργων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας εκτός συστήματος εμφανίζονται σαν άλλος κλάδος που στρατηγικά θα αναπτύξει ο όμιλος.
Ειδικά στον τομέα των EPC έργων αρχίζει πλέον και δυσκολεύει σε όλο τον κόσμο.
Τέλος, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει και εμπειρία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξει καινοτόμα και πρωτοποριακά ενεργειακά έργα.

Σε συνάντηση που είχε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στις 6/2 με αναλυτές τόνισε ότι: ««Στον ενεργειακό τομέα χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις στην παραγωγή για να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας."
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από αυτές αφορά το σχέδιο αναβάθμισης της μονάδας της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, που στόχο έχει να παράξει ανταγωνιστικό ρεύμα για τη βιομηχανία και παράλληλα να επωφεληθεί η ίδια η ΔΕΗ.
O κ. Μυτιληναίος μίλησε για 3 σημαντικές κινήσεις στον ενεργειακό τομέα που σχεδιαζει ο Όμιλος.
Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούν ότι το cash flow του Ομίλου Μυτιληναίου θα ενισχυθεί σημαντικά το 2018, λόγω της αποζημίωσης ύψους 40 εκατ. δολ. που θα καταβάλει η σερβική κυβέρνηση στην Μυτιληναίος, πληροφορία την οποία είχε μεταδώσει το bankingnews.gr.
'Όπως ανακοίνωσε χθες (6/2) ο Όμιλος, υπεγράφη μεταξύ της σέρβικης κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον υπουργό Οικονομίας κ. Goran Knežević και τον υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας κ. Aleksandar Antić και την εκπρόσωπο της MYTILINEOS, ο διακανονισμός της αποζημίωσης των $40 εκατ. που θα καταβάλει η Σέρβικη Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα RTB-BOR.
Η σέρβικη κυβέρνηση πρότεινε και η MYTILINEOS αποδέχθηκε, η αποζημίωση να καταβληθεί σε τέσσερις άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε το Δεκέμβριο του 2018.
Με τον τρόπο αυτό, τα δυο μέρη έλυσαν οριστικά ένα πρόβλημα 15 ετών, ενώ δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της MYTILINEOS στη σέρβικη αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης