Επιχειρήσεις

Συνέντευξη Παναγιωτάκη στο Anadolu Agency: Επιδιώκουμε την επέκταση των επενδύσεων της ΔΕΗ στην Τουρκία

Συνέντευξη Παναγιωτάκη στο Anadolu Agency: Επιδιώκουμε την επέκταση των επενδύσεων της ΔΕΗ στην Τουρκία
Η ενισχυμένη παρουσία της ΔΕΗ στα Βαλκάνια περιλαμβάνει την απόκτηση της σκοπιανής EDS
Την επέκταση των επενδύσεων στην Τουρκία επιδιώκει η ΔΕΗ σύμφωνα με τον πρόεδρος της εταιρείας Μανώλη Παναγιωτάκη με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο «Anadolu».
Ειδικότερα, σημείωσε ότι: «Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια ενεργό παρουσία στην Τουρκία», προσθέτοντας ότι: «Αυτό που αναζητούμε είναι οι προοπτικές συνεργασίας και η επέκταση των επενδύσεων στην Τουρκία στον τομέα της αιολικής ενέργειας, σε κάποια μικρά υδροηλεκτρικά πρότζεκτ, καθώς και σε μια γεωθερμική επένδυση στην Καππαδοκία».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη παρουσία στην Τουρκία από το 2014, μέσω της θυγατρικής τους PPC Elektrik, που δραστηριοποιείται στο trading.
Βεβαίως, όπως σημειώνει ο κ. Παναγιωτάκης, οι επιδιώξεις της ΔΕΗ στην Τουρκία δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό για μια λιγνιτική μονάδα στο Εσκί Σεχίρ, από κοινού με την κινεζική Shenhua.
Η ενισχυμένη παρουσία της ΔΕΗ στα Βαλκάνια περιλαμβάνει την απόκτηση της σκοπιανής EDS.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η συγκεκριμένη κίνηση σχετίζεται με το «ανοικτό μέτωπο» της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημειώνει ότι οι κινήσεις της ΔΕΗ δεν καθορίζονται από διακρίσεις σε τέτοια ζητήματα.
«Γιατί στην ΠΓΔΜ; Επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνεργασία με αυτή τη χώρα. Η θέση μας εκεί μπορεί να μας βοηθήσει να επεκταθούμε σε άλλες αγορές όπως η Σερβία, το Κόσσοβο και η Σλοβακία», εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης