Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν την λήξη της

ΔΕΗ: Υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν την λήξη της
Kύκλοι σημειώνουν ότι η ΔΕΗ πρότεινε θεσμικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων και σε καμιά περίπτωση δεν έθεσε θέμα μείωσης αποδοχών
«Η ΔΕΗ επιδιώκει την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν την λήξη της υφιστάμενης ώστε να μην υπάρχει θεσμικό κενό».
Αυτό επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ με αφορμή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ναυαγούν με ευθύνη της διοίκησης της επιχείρησης.  
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η ΔΕΗ πρότεινε θεσμικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θεσμικά μέτρα για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και σε καμιά περίπτωση δεν έθεσε θέμα μείωσης αποδοχών.
Σε ότι αφορά την κατάργηση του τροφείου που προβλεπόταν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2015-2018, η διοίκηση της ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι επρόκειτο για προσωρινό μέτρο και στην Συλλογική Σύμβαση αναφερόταν ρητώς ότι η περίοδος χορήγησης του είναι τριετής και σταματά με την λήξη της ΣΣΕ στις 28 Φεβρουαρίου. Πουθενά δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για συνέχιση αυτού του προσωρινού μέτρου.
Τέλος σημειώνεται ότι καμιά σχέση δεν υπάρχει μεταξύ της αποεπένδυσης στη λιγνιτική παραγωγή με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης