Επιχειρήσεις

Coca-Cola: Θα ανακυκλώνει ένα μπουκάλι για κάθε ένα που θα πουλάει

Coca-Cola: Θα ανακυκλώνει ένα μπουκάλι για κάθε ένα που θα πουλάει
    Η εταιρεία για την αύξηση της χρήσης των ανακυκλωμένων υλικών στη συσκευασία
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola, James Quincey, ξεκίνησε μια εκστρατεία ανακύκλωσης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την βελτίωση της εικόνας του γίγαντα των ποτών.
Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, θέτει το στόχο την ανακύκλωση ενός μπουκαλιού ή ενός δοχείου για κάθε ένα που πωλεί μέχρι το 2030.
Υποσχέθηκε επίσης να καταστεί ηγετική εταιρία στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει τους ωκεανούς και υδάτινες οδούς.
Το σχέδιο της Coca-Cola είναι να καθοδηγήσει τους καταναλωτές μέσω της διαδικασίας ανακύκλωσης με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι όλες οι συσκευασίες της είναι στην πραγματικότητα τόσο ανακυκλώσιμες όσο και κατασκευασμένες με αυξανόμενες αναλογίες ανακυκλωμένων υλικών. Η εταιρεία επιδιώκει κατά μέσο όρο 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο για τα μπουκάλια της μέχρι το 2030.
Η 132χρονη  εταιρεία παραγωγής ποτών στοιχηματίζει ότι ένα καλύτερο περιβαλλοντικό ρεκόρ θα ενισχύσει την αξιοπιστία της στους καταναλωτές, οι οποίοι όλο και περισσότερο ζητούν από τις εταιρείες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.
 Η McDonald's Corp., που συχνά επικρίνεται και για τα απορρίμματα που παράγει η συσκευασία της, ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα αυτή ότι επιταχύνει την ανακύκλωση και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης