Επιχειρήσεις

Στον αέρα οι εργολαβίες Καλογρίτσα στον άξονα Πάτρα - Πύργος

Στον αέρα οι εργολαβίες Καλογρίτσα στον άξονα Πάτρα - Πύργος
Καμία από τις τρεις εργολαβίες Καλογρίτσα δεν έχει συμβασιοποιηθεί
Στον αέρα βρίσκονται οι τρεις εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος που ανέλαβε ο Καλογρίτσας
Καμία από τις τρεις πρώτες εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος δεν έχει συμβασιοποιηθεί,σύμφωνα με το Βankingnews.gr
Στον αέρα παραμένουν οι τρεις εργολαβίες που ανέλαβε στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος η κατασκευαστική Τόξότης του Χρ. Καλογρίτσα (που παραμένει χωρίς ενημερότητα από τον περασμένο Ιούνιο και δεν έχει μέχρι σήμερα ανανεωθεί).
Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υποδομών, καμία από τις τρεις πρώτες εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος δεν έχει συμβασιοποιηθεί, καθότι εκκρεμεί η τελική έγκριση της ΕΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ο οδικός άξονας ως «μεγάλο έργο» και συνάμα, η συγχρηματοδότηση του.  
Υπενθυμίζεται ότι η Τοξότης έχει αναδειχτεί μειοδότης σε τρεις εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος (ο οποίος έσπασε σε 8 κομμάτια προκειμένου να ευνοηθούν οι μικροί εργολάβοι σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη).
Η τελευταία εργολαβία και η πιο πρόσφατη είναι το τμήμα Δουνέικα – Πύργος του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, προϋπολογισμού 67,2 εκατ. ευρώ.
Η προηγούμενη ήταν στις 17 Μαϊου όταν δημοπρατήθηκε το δεύτερο τμήμα από την Αμαλιάδα μέχρι τα Δουναίικα με μειοδότη την Τοξότης προύπολογισμού 58,4 εκατ. ευρώ ενώ στις 28 Μαϊου δημοπρατήθηκε το τρίτο τμήμα από την Κυλλήνη μέχρι την Αμαλιάδα με τον ίδιο μειοδότη με ποσοστό έκπτωσης 57% και προϋπολογισμό έργου 53,25 εκατ. ευρώ.
Οι εκπτώσεις του κ. Καλογρίτσα έχουν προκαλέσει την έντονη συζήτηση στον κατασκευαστικό κλάδo, καθώς είναι ακόμη πολύ νωπές οι μνήμες από έργα που οι ανάδοχοι τους έδιναν μεγάλες εκπτώσεις και αυτά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν.
Πληροφορές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει ζητήσει αιτιολόγηση για τις υψηλές εκπτώσεις που δόθηκαν από την κατασκευαστική, προκειμένου να μην κολλήσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Να σημειωθεί ότι το έργο άρχισε να δημοπρατείται, παρότι εκκρεμεί η έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έφτασε στη Βουλή η «σαλαμοποίησή» του (με ερωτήσεις του βουλευτή του ΠαΣοΚ Γιάννη Κουτσούκου), καθώς πρόκειται περί πρακτικής που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, έπειτα από σφοδρότατες αντιδράσεις των Βρυξελλών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης