Επιχειρήσεις

Δημοπρασία: Στα 55.000 ευρώ ανά ΜW η τιμή - Ποιοι πήραν και πόσο - Έντονος ανταγωνισμός

Δημοπρασία: Στα 55.000 ευρώ ανά ΜW η τιμή - Ποιοι πήραν και πόσο - Έντονος ανταγωνισμός
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την αγορά, υπήρξε ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων που διατήρησε την τιμή σε λογικά επίπεδα
Στα 55.000 ευρώ ανά ΜW ανά έτος διαμορφώθηκε η τιμή στη σημερινή πρώτη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου που διενήργησε ο ΑΔΜΗΕ.
Διατέθηκαν συνολικά 600 MW για την πρώτη από τις δύο υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου ενώ είχαν ζητηθεί επιπλέον 80 MW για τα οποία οι συμμετέχοντες είχαν δηλώσει μετάπτωση, που σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στην αυριανή δημοπρασία για την δεύτερη υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου περιορισμένου χρόνου προειδοποίησης και να διεκδικήσουν τα 80 MW που δεν καλύφθηκαν σήμερα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την αγορά, υπήρξε ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων που διατήρησε την τιμή σε λογικά επίπεδα.
Υπενθυμίζεται ότι το μέγιστο της τιμής που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι συμμετέχοντες είναι τα 70 ευρώ ανά MW ανά έτος.

Στην σημερινή δημοπρασία, καλύφθηκαν τα αιτήματα των εξής εταιρειών:

Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ για τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις τους πήραν συνολικά 84,9 MW.
Η ΣΙΔΕΝΟΡ πήρε 79 MW, η ΣΟΒΕΛ 118 MW, Η ΔΕΗ για τα ορυχεία της πήρε 99 MW, τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ για δύο εγκαταστάσεις τους πήραν συνολικά 54,1 MW, η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ πήρε 11,5 MW, η ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΕΛ 8,8 MW, η ΦΙΜΠΡΑΝ 7,5 MW, η ΧΑΛΥΨ 9 MW, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ 57,5 MW , τα ΕΛΠΕ 1 MW, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ 6,7 MW, η ΛΑΡΚΟ 50,8 MW, η ΠΑΚΟ 3,7 MW, η AIR LIQUIDE 6,1 MW, η ΧΑΛΚΟΡ 0,4 MW.

Οι επιχειρήσεις ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ Κορίνθου, ΧΑΛΚΟΡ για τις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα, η ΕΛΒΑΛ, τα Ελληνικά Καλώδια και η FULGOR δεν έκλεισαν ποσότητες διακοπτόμενου φορτίου και αναμένεται να συμμετάσχουν στην αυριανή δημοπρασία που αφορά την υπηρεσία περιορισμένου χρόνου προειδοποίησης.
Οι ποσότητες που προμηθεύτηκαν οι επιχειρήσεις σήμερα, αφορούν την περίοδο από 17/1 έως 28/2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης