Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός για τις μισθολογικές αυξήσεις σε στελέχη της επιχείρησης

Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός για τις μισθολογικές αυξήσεις σε στελέχη της επιχείρησης
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν υπήρξε δόλος στις ενέργειες του πρώην επικεφαλής της κρατικής εταιρίας
Την αθώωση του Αρθούρου Ζερβού, αποφάσισε χθες (10/1) το Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση που είχε σταθεί η αφορμή της παραίτησής του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ το Μάρτιο του 2015.
Ο κ. Ζερβός που υπηρετούσε στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2015, παραιτήθηκε λόγω της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του και αφορούσε μισθολογικές αυξήσεις στελεχών της επιχείρησης.
Όπως είχε δηλώσει τότε, αιτία της παραπομπής του ήταν η ερμηνεία, από τη ΔΕΗ, αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών που έθεταν οι συγκεκριμένοι νόμοι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ για το συγκεκριμένο θέμα είχε ζητήσει και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν.

Εν γνώση του ΥΠΟΙΚ οι αυξήσεις μισθών

Μάλιστα η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.
Σήμερα τρία χρόνια και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ζερβός αθωώθηκε πανηγυρικά από το Εφετείο Αθηνών καθώς  ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση του, ενώ η δικαστική έδρα συμφώνησε καθώς αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν υπήρχε δόλος.
Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι επί διοικήσεως Ζερβού η ΔΕΗ επέτυχε να εκδώσει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ομόλογο, σφράγισε τη δημιουργία της υπό κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα, ενώ μέσα από τις πολιτικές που εφάρμοσε για τη μείωση των υπερωριών και των βαρδιών, οδήγησε σε πρωτόγνωρη μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ήτοι μείωση 40%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης