Επιχειρήσεις

Η Ineos αμφισβητεί την απαγόρευση της Σκωτίας στο Fracking

Η Ineos αμφισβητεί την απαγόρευση της Σκωτίας στο Fracking
Ξεκινά νομική διαδικασία κατά της απόφασης
Η ενεργειακή εταιρεία Ineos έχει υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσει μια νομική διαδικασία σχετικά με την απαγόρευση της κυβέρνησης της Σκωτίας στην παράκτια εξόρυξη ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Σκωτία, γνωστή ως "fracking", υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε παράνομα.
Η Σκωτία αποφάσισε να απαγορεύσει τον fracking τον Οκτώβριο μετά από δημόσια διαβούλευση.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η  Ineos είπε ότι αυτή η απόφαση αντιτίθεται σε άλλες εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αέριο σχιστόλιθου θα μπορούσε να παραχθεί με ασφάλεια και ζήτησε δικαστικό έλεγχο.
Η αίτηση, θα συζητηθεί στο ανώτατο πολιτικό δικαστήριο της Σκωτίας.
"Η απόφαση της κυβέρνησης της Σκωτίας τον Οκτώβριο ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τη σκωτσέζικη τη βιομηχανία μηχανικής της, καθώς και οικονομικά δαπανηρή για την INEOS, τις επιχειρήσεις και τη χώρα συνολικά", δήλωσε ο Tom Pickering, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ineos Shale .
Η INEOS ανέφερε ότι είχε ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητα της απαγόρευσης και δήθεν σοβαρά σφάλματα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε η τήρηση της νόμιμης διαδικασίας και έγινε κατάχρηση της υπουργικής εξουσίας.
Η Σκωτία επέβαλε μορατόριουμ για το fracking, τη διαδικασία θραύσης του υπόγειου σχιστολιθικού πετρωμάτων για την απελευθέρωση αερίου και πετρελαίου, το 2015. Η απόφαση αυτή παρατάθηκε το περασμένο φθινόπωρο μετά από μια μεγάλη έρευνα της κοινής γνώμης, στην οποία συμμετείχαν 60.000 άνθρωποι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης