Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνομιλίες Kuwait Energy και SOCO International για συγχώνευση

Συνομιλίες Kuwait Energy και SOCO International για συγχώνευση
Ανακοίνωση της SOCO International στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η SOCO International εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 8/1/18 ότι αξιολογεί τη συγχώνευση με την Kuwait Energy στη Μέση Ανατολή
Οι δύο εταιρείες είναι σε συνομιλίες για συγχώνευση σύμφωνα με το Reuters, μια συγχώνευση θα παρείχε τη δυνατότητα στην εταιρεία του Κουβέιτ να γίνει δημόσια μετά την αποτυχία της πέρυσι να ολοκληρώσει μια αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέσω της οποίας σχεδίαζε να συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.
Η SOCO, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις με το νεοσυσταθέν της Kuwait Energy ήταν προκαταρκτικές και δεν συμφωνήθηκαν όροι συμφωνίας.
"Η SOCO επιβεβαιώνει ότι, στο πλαίσιο του αναφερόμενου στόχου της να αναδιαμορφώσει στρατηγικά τις δραστηριότητές της και να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της, αξιολογεί μια πιθανή συγχώνευση με την Kuwait Energy", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Οι μετοχές της SOCO αυξήθηκαν κατά 15% μετά την ανακοίνωση των  συνομιλιών και έφθασαν στις 123,4 πένες στις 1224 GMT.
Η Kuwait Energy έχει περιουσιακά στοιχεία στο Ιράκ, το Ομάν, την Αίγυπτο και την Υεμένη.
 Η SOCO έχει πολύ διαφορετική γεωγραφική έκθεση, με συμφέροντα στο Βιετνάμ, το Κονγκό και την Αγκόλα, αλλά δεν διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στη Μέση Ανατολή.
Ο Thomas Streater, επικεφαλής επενδύσεων στην MB Commodities Capital στο Ντουμπάι, τόνισε  ότι η συγχώνευση μπορεί να ωφελήσει και τις δύο εταιρείες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης