Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνίες 619 εκατ. διεκδικεί η Siemens Gamesa στην Βραζιλία - Διαπραγματεύσεις με Enel, Voltalia και EDP

Συμφωνίες 619 εκατ. διεκδικεί η Siemens Gamesa στην Βραζιλία - Διαπραγματεύσεις με Enel, Voltalia και EDP
Οι δημοπρασίες του Δεκεμβρίου οδήγησαν σε συμβάσεις  1.450 megawatts ηλιακής ενέργειας
Η Siemens Gamesa Renewable Energy SA. βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια περίπου 700 ανεμογεννητριών σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Βραζιλία, σύμφωνα με  πηγές του Bloomberg.
Οι συμφωνίες αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού για έργα που αναπτύσσονται στη βορειοανατολική Βραζιλία από την Voltaia SA, την EDP Renovaveis SA, την Enel Green Power SpA και τη Neoenergia SA. Οι παραγγελίες είναι όλες για αιολικά πάρκα που κέρδισαν κρατικές δημοπρασίες ενέργειας το Δεκέμβριο.
Οι συμφωνίες ενδέχεται να ανέρχονται σε έως και 2 δισεκατομμύρια ρεάλ (619 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με εκτιμήσεις της Helena Chung, του  Bloomberg New Energy Finance.  
Η Voltalia δήλωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με έναν προμηθευτή και αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες. Η EDP δεν απάντησε σε ερωτήσεις.
Η Βραζιλία πραγματοποίησε δύο δημοπρασίες τον περασμένο μήνα.
Η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, προκαλώντας το ενδιαφέρον για νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι  συμβάσεις αφορούσαν την πώληση ενέργειας από 51 αιολικές μονάδες, οι οποίες θα προσθέσουν συνολικό δυναμικό 1.450 μεγαβάτ στο δίκτυο της χώρας. Η Βραζιλία επιδιώκει να αυξήσει την εγκατεστημένη καθαρή ενεργειακή δυναμικότητα κατά 19 gigawatts έως το 2026 για να διαφοροποιήσει το τοπικό δίκτυο.
Ο ανταγωνισμός στις δημοπρασίες ήταν σκληρός, με τις εταιρείες αιολικής ενέργειας να διεκδικούν συμβάσεις για να πουλήσουν ηλεκτρική ενέργεια με μέση τιμή 98,62 reis (30,53 δολάρια)  μεγαβάτ/ώρα - 64% κάτω από την ανώτατη τιμή.
Στους ενεργειακούς πλειστηριασμούς της Βραζιλίας, οι διοργανωτές καθορίζουν μια μέγιστη τιμή και οι προγραμματιστές υποβάλλουν προσφορά  με το ποσό για το οποίο είναι πρόθυμοι να πουλήσουν ενέργεια, με τις χαμηλότερες προσφορές να κερδίζουν τις συμβάσεις.
Οι δημοπρασίες ήταν οι πρώτες, τα τελευταία δύο χρόνια, για τις εταιρείες αιολικής ενέργειας, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε δύο δημοπρασίες το 2016 και η ύφεση περιόρισε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Siemens-Gamesa έχει εγκατεστημένα στη Βραζιλία 2,7 γιγαβάτ turbines και 83 gigawatts παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης