Επιχειρήσεις

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά το συνδικάτο IG Metall με αίτημα και 28ωρο

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά το συνδικάτο IG Metall με αίτημα και 28ωρο
Το σωματείο εκπροσωπεί 2,3 εκατομμύρια μέλη και είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο στην Ευρώπη
Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά σήμερα 8/1/18 το συνδικάτο εργαζομένων μετάλλου (IG Metall) στη Γερμανία, διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών κατά 6% και την κατοχύρωση του δικαιώματος προσωρινής εργασίας 28 ωρών την εβδομάδα, όταν υπάρχει ανάγκη φροντίδας παιδιών ή ηλικιωμένων.
Οι εργοδότες σχεδιάζουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.
Η εργοδοτική πλευρά προσφέρει αυξήσεις 2%, ωστόσο το πιο δύσκολο ζήτημα θα είναι το αίτημα για εργασία 28 ωρών την εβδομάδα (από 35) για διάστημα έως και δύο ετών, με τον εργοδότη να καλύπτει ένα μέρος της μισθολογικής διαφοράς και να εγγυάται την επιστροφή του εργαζόμενου στην πλήρη απασχόληση ενώ θεωρούν ότι δικαίωμα σε κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να έχουν έως και τα δύο τρίτα των εργαζομένων .
Σύμφωνα με το IG Metall, εκτιμάται ότι στις προειδοποιητικές στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή περίπου 700.000 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Το σωματείο εκπροσωπεί 2,3 εκατομμύρια μέλη και είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο στην Ευρώπη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης