Επιχειρήσεις

Αύξηση της έκπτωσης του 15% εξετάζει η ΔΕΗ για να διατηρήσει τους καλοπληρωτές πελάτες της

Αύξηση της έκπτωσης του 15% εξετάζει η ΔΕΗ για να διατηρήσει τους καλοπληρωτές πελάτες της
Με βάση τα στοιχεία ερευνών, το δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα υψηλός
Περισσότερες παροχές προς τους συνεπείς στις πληρωμές τους καταναλωτές, ώστε να διατηρήσει τους καλοπληρωτές πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της, προτίθεται να υιοθετήσει η ΔΕΗ.
Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ μελετά σοβαρά το σενάριο να αυξήσει το ποσοστό έκπτωσης του 15% σε όσους καταβάλουν εμπρόθεσμα τις οφειλές προς την επιχείρηση, ενώ εξετάζει μια σειρά εισηγήσεων για επιπρόσθετες παροχές προς αυτούς.   
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ποιοτικές έρευνες που έχει στα χέρια της η ΔΕΗ, ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς αυτή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, καθώς δεν έχει ξεχαστεί από το κοινό το σκάνδαλο των Energa και Hellas Power.
Την εμπιστοσύνη αυτή προτίθεται να αξιοποιήσει στο έπακρο η ΔΕΗ και σε συνδυασμό με τις επιπρόσθετες παροχές και εκπτώσεις να βελτιώσει την ποιότητα του πελατολογίου της.
Επισημαίνεται πως με βάση τα στοιχεία των ποιοτικών ερευνών της κρατικής εταιρίας, οι καταναλωτές αποτιμούν και επιλέγουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως με βάση την εμπιστοσύνη προς την εταιρίας και λιγότερο με αποκλειστικό κριτήριο το κόστος του ρεύματος.   

Αξιοποίηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

Ως γνωστόν, τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι υψηλότερα σε σχέση με εκείνα των εναλλακτικών παρόχων, αν και με την έκπτωση του 15% τα έχει πλησιάζει αρκετά.
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται αρκετά ικανοποιημένη από τα ευρήματα της έρευνας και αναμένεται να τα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα.
Είναι εμφανές ότι η ΔΕΗ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κρατήσει τους οικιακούς καταναλωτές κάτω από την ομπρέλα της, εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη που αυτοί δείχνουν.
Επιπλέον, θα κάνει στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα ακίνητα τους, αλλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ τυπώνεται στο όνομά τους με αποτέλεσμα οι όποιες οφειλές να πιστώνονται στους ίδιους.  
Η ΔΕΗ  έχει απλοποιήσει τη διαδικασία μεταφοράς και αλλαγής ονόματος, έτσι ώστε στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του, η οφειλή του ηλεκτρικού ρεύματος να τον ακολουθεί στο επόμενο διαμέρισμα που θα νοικιάσει.

Νίκος Θεοδωρόπουλος    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης