Επιχειρήσεις

Δανία: Orsetd vs Dong Energy - Δικαστικές περιπέτειες για το νέο όνομα του ενεργειακού κολοσσού

Δανία: Orsetd vs Dong Energy - Δικαστικές περιπέτειες για το νέο όνομα του ενεργειακού κολοσσού
Απόγονοι του Δανού επιστήμονα Hans Christian Orsted στρέφονται κατά της εταιρείας - Η DONG Energy μετονομάστηκε σε Orsted ως μέρος της μετάβασής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Οι απόγονοι του Δανού επιστήμονα Hans Christian Orsted θα αναλάβουν νομική δράση εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Δανίας σχετικά με την απόφασή της να αλλάξει το όνομά της σε Orsted, δήλωσε ο δικηγόρος τους την Παρασκευή 5/1/2017.
Η DONG Energy, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας, τον Οκτώβριο μετονομάστηκε σε Orsted ως μέρος της μετάβασής της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Το DONG είναι συντομογραφία της Danish Oil and Natural Gas.
Το νέο όνομα, που επιλέχθηκε από περισσότερες από 3.000 εναλλακτικές λύσεις, προέρχεται από το Δανό φυσικό του 19ου αιώνα Hans Christian Orsted, ο οποίος ανακάλυψε τον ηλεκτρομαγνητισμό.
Όμως, τρεις άμεσοι απόγονοι του Orsted κατέθεσαν αγωγή στο Δανικό Ναυτικό και Εμπορικό Ανώτατο Δικαστήριο την Παρασκευή σύμφωνα με  το Reuters.
Οι απόγονοι του Orsted πιστεύουν ότι η εταιρεία παραβιάζει τους κανόνες για τις δανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας ένα οικογενειακό όνομα.
Ο Soren Peter Orsted δήλωσε στη δανική εφημερίδα Berlingske ότι η αλλαγή ονόματος ήταν μια "πρόκληση" και προσβολή του επιστήμονα Orsted, ο οποίος ανέκαθεν καταβάλλει προσπάθεια να παραμείνει ανεξάρτητος και εκτός εμπορικών δραστηριοτήτων.
"Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται τόσο για τα μεγάλα όσο και για τα μικρά και αφού πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή υπόθεση και ότι ο νόμος μιλά προς όφελός μας, βλέπω ένα σενάριο όπου θα πρέπει να αλλάξει το όνομα", δήλωσε ο Orsted στο Berlingske.
Η Orsted, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία της Δανίας με βάση την αγοραία αξία, δήλωσε ότι ήταν σίγουρη για το δικαίωμά της να χρησιμοποιήσει το όνομα ενώ είχε χρησιμοποιήσει το όνομα H.C. Orsted για έναν από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της στην Κοπεγχάγη για περισσότερα από 100 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης