Επιχειρήσεις

Η Brookfield Business Partners εξαγοράζει την Westinghouse Electric της Toshiba έναντι 4,6 δισ. δολάρια

Η Brookfield Business Partners εξαγοράζει την Westinghouse Electric της Toshiba έναντι 4,6 δισ. δολάρια
Η Brookfield  θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια 1 δισ. δολ. και δάνεια 3 δισ. δολ.  για την αγορά της επιχείρησης του Πίτσμπουργκ, πραγματοποιώντας την πρώτη επένδυσή της στην πυρηνική ενέργεια
Θυγατρική της Καναδικής  Brookfield Asset Management σχεδιάζει να εξαγοράσει την Westinghouse Electric, την πτωχευμένη εταιρεία πυρηνικών υπηρεσιών που ανήκει στην Toshiba, για 4,6 δισ. δολάρια.
Η Brookfield σε ανακοίνωσή  της την Πέμπτη  ανέφεραν θα χρησιμοποιήσουν κεφάλαια 1 δισ. δολαρίων και δάνεια 3 δισ. δολαρίων μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης για την αγορά της επιχείρησης του Πίτσμπουργκ, πραγματοποιώντας την πρώτη επένδυσή τους στην πυρηνική ενέργεια.
Οι αγοραστές αναλαμβάνουν επίσης  και το Κεφάλαιο Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων του Westinghouse.
Οι εισηγμένες μετοχές της Brookfield Business Partners στην Νέα Υόρκη ενισχύθηκαν κατά 3,4% στις απογευματινές συναλλαγές της Πέμπτης 4/1/18.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο, αλλά θα απαιτηθεί έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και το αμερικανικό δικαστήριο πτώχευσης.
Η Westinghouse δήλωσε ότι σκοπεύει να «βγει» από το καθεστώς πτώχευσης που βρίσκεται τον Μάρτιο, γεγονός που θα επιτρέψει στην Toshiba να προβεί σε φορολογικές παροχές κατά την τρέχουσα χρήση.
"Η εξαγορά της Westinghouse από τον Brookfields επαναβεβαιώνει τη θέση μας ως ηγέτης της παγκόσμιας πυρηνικής βιομηχανίας," δήλωσε ο Chief Executive Officer της Westinghouse, José Emeterio Gutiérrez.
Ο όμιλος εταιρειών Brookfield είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο σε σταθερά, μακροχρόνια περιουσιακά στοιχεία όπως υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ακίνητα, ενέργεια και υποδομές.
Η απόκτηση της Westinghouse σίγουρα ταιριάζει με την προσέγγιση κινδύνου που έχουν", δήλωσε ο Mycle Schneider, σύμβουλος ενέργειας και πυρηνικής πολιτικής στο Παρίσι. "Αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία σε δύσκαμπτες καταστάσεις".
Πέρυσι, η Brookfield Asset Management απέκτησε τον έλεγχο δύο ιδιοκτητών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, TerraForm Global και TerraForm Power, από την SunEdison.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης