Επιχειρήσεις

Καναδάς: Συμφωνία Suncor και Total για το πετρελαιοφόρο ορυχείο Fort Hills

tags :
Καναδάς: Συμφωνία Suncor και Total για το πετρελαιοφόρο ορυχείο Fort Hills
Suncor και Teck αύξησαν τα μερίδια τους προκειμένου να επιλυθεί διαφωνία με την Total σχετικά με το κόστος κατασκευής
Η Suncor Energy Inc ανακοίνωσε  την Τετάρτη 3/1/18 ότι η Teck Resources Ltd απέκτησε υψηλότερα μερίδια στο πετρελαιοφόρο ορυχείο Fort Hills από την εταιρία Total SA, προκειμένου να επιλυθεί μια διαφωνία σχετικά με το κόστος κατασκευής.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Suncor και η Teck θα χρηματοδοτήσουν με τα περισσότερα κεφάλαια το σχέδιο ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 13,56 δισεκατομμύρια) - 300 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 120 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα.
Το ποσοστό της Suncor στο έργο θα είναι 53,06%, έναντι 20,89% που είχε στην κατοχή της η Teck και 26,05% για την Total.
Η Suncor, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας του Καναδά, δήλωσε στους επενδυτές τον περασμένο Ιούλιο ότι είναι σε αμφισβήτηση με τη γαλλική εταιρεία, η οποία αρνήθηκε να παράσχει περισσότερη χρηματοδότηση για το τεράστιο έργο στη βόρεια Αλμπέρτα.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία και να πάρουμε μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό που είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό έργο στον κλάδο μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Suncor Steve Williams σύμφωνα με το Reuters.
To Fort Hills παρήγαγε 6.000 βαρέλια την ημέρα κατά τις δοκιμές του τετάρτου τριμήνου και αναμένεται να ξεκινήσει πλήρως την παραγωγή στα μέσα Ιανουαρίου όταν ξεκινά η πρώτη από τις τρείς δευτερεύουσες γραμμές εξόρυξης, σημείωσε  η Suncor.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα παράγει το πρώτο πετρέλαιο στο Fort Hills μέχρι το τέλος του 2017.
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η Fort Hills θα παράγει 190.000 βαρέλια την ημέρα και η Suncor εκτιμά ότι το εργοστάσιο θα φτάσει το 90% της χωρητικότητας μέχρι το τέλος του 2018.
Η Suncor παρήγαγε 736.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε συμφωνία με την παραγωγή ρεκόρ το προηγούμενο τρίμηνο.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης