Επιχειρήσεις

Χαλκόρ: Αποκτά το 50% της Nedzink μέσω ΑΜΚ - Θα εισφέρει 15 εκατ. ευρώ

Χαλκόρ: Αποκτά το 50% της Nedzink μέσω ΑΜΚ - Θα εισφέρει 15 εκατ. ευρώ
H EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα εισφέρει περίπου 15 εκατ. ευρώ
Το 50% της ολλανδικής Nedzink θα αποκτήσει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ  μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε ότι χθες, 03.01.2018, υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό με τη μη εισηγμένη εταιρεία «Koramic Holding S.A.» που εδρεύει στην πόλη Kortrijk του Βελγίου,  με στόχο την αγορά μέσω αύξησης κεφαλαίου το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της αλλοδαπής μη εισηγμένης εταιρείας με την επωνυμία «NEDZINK B.V.», η οποία εδρεύει στη πόλη Budel της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με το συμφωνητικό, η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα εισφέρει περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση μέρους ενός επενδυτικού προγράμματος 20 εκατ. ευρώ στην Nedzink - το υπόλοιπο επενδυτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την Nedznik.
Η Nedzink δραστηριοποιείται ήδη από το 1973 στον τομέα έλασης τιτανιούχου ψευδαργύρου αρχικά με την επωνυμία "Kempensche Zinc Company». To 1995 η παραγωγή τιτανιούχου ψευδαργύρου αποκτήθηκε από την Koramic και το εργοστάσιο στην πόλη Budel-Dorplein μετονομάστηκε σε «NEDZINK B.V.».
Η παραγωγή εδρεύει στην ολλανδική πόλη Budel-Dorplein, και η εγκατεστημένη δυναμικότητα είναι 24 χιλιάδες τόνοι, τους οποίους η Nedzink διαθέτει μέσω του δικτύου πωλήσεών της στην Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, και Γαλλία, καθώς και σε άλλες πολλές χώρες.
Η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δραστηριοποιείται στην παραγωγή τιτανιούχου ψευδαργύρου από το 2004, αρχικά στις εγκαταστάσεις της πρώην ΧΑΛΚΟΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ στην Αθήνα, και από το 2011 μέσω της θυγατρικής “SOFIA MED AD” στην Βουλγαρία, μέχρι τα μέσα του 2015, οπότε η SOFIA MED σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή.
Οι εταιρείες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Koramic σκοπεύουν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής στον τομέα του τιτανιούχου ψευδαργύρου, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα των γραμμών της Nedzink, και συνδυάζοντας την μακροχρόνια εμπειρία της Nedzink στην έλαση ψευδαργύρου με αυτή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε συνεχή τήξη, χύτευση καθώς και έλαση ψευδαργύρου αλλά και άλλων μετάλλων.
Η ανωτέρω συμφωνία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ - Koramic υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης