Επιχειρήσεις

H αύξηση των επενδύσεων για τις σεισμικές έρευνες στήριξε την Spectrum

tags :
H αύξηση των επενδύσεων για τις σεισμικές έρευνες στήριξε την Spectrum
 H Spectrum ανακοίνωσε προκαταρκτικές πωλήσεις 46 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου αυξημένες κατά 31%
Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν τη μετατόπιση των πετρελαϊκών εταιρειών προς την κατεύθυνση των ερευνών δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σεισμικών ερευνών Spectrum στο Reuters.
 H Spectrum ανακοίνωσε  την Τετάρτη 3/1/18 προκαταρκτικές πωλήσεις 46 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου,  αύξηση 31% από τα 35 εκατομμύρια δολάρια που είχε το ίδιο τρίμηνο του 2016.
 "Το τέταρτο τρίμηνο ήταν σημαντικά καλύτερο από το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και νομίζω ότι αυτό θα αντανακλάται και στην υπόλοιπη βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα είναι ακόμη καλύτερο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rune Eng.
 Οι σεισμικές επιχειρήσεις, οι οποίες σαρώνουν το βυθό για υπόγεια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ήταν από τις πρώτες που «ένιωσαν» την πτώση των τιμών του πετρελαίου για το 2014-2016, καθώς οι εταιρείες ενέργειας περιόρισαν τις αγορές δεδομένων προκειμένου να διατηρήσουν  ρευστότητα.
 Ωστόσο, οι τιμές έχουν αυξηθεί από τότε και οι εταιρείες προσπαθούν τώρα να αναπληρώσουν τις απώλειες.
 "Συνολικά, θα δούμε αύξηση της δραστηριότητας κατά την περίοδο 2018 έως το 2020. Έχουμε  δεχθεί πιέσεις αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει", δήλωσε ο Eng.
 "Οι πετρελαϊκές εταιρείες παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές και αρχίζουν να επικεντρώνονται στην εξεύρεση περισσότερων", πρόσθεσε.
 Μέχρι το 1327 GMT, οι μετοχές της Spectrum ενισχύθηκαν 2,6% στις 40 νορβηγικές κορώνες, ξεπερνώντας την άνοδο κατά 0,4% του δείκτη αναφοράς του Όσλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης