Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυστραλία: Η Eni εξαγόρασε το 32,5% του πεδίου φυσικού αερίου Evans Shoal

Αυστραλία: Η Eni εξαγόρασε το 32,5% του πεδίου φυσικού αερίου Evans Shoal
H Eni συμφώνησε επίσης να πωλήσει στην Shell Development (Australia) Proprietary Limited (Shell) μερίδιο συμμετοχής 7,5% στην άδεια εξερεύνησης NT / P48
Η ιταλική Eni εξαγόρασε ποσοστό 32,5% του πεδίου πετρελαίου φυσικού αερίου Evans Shoal στη Θάλασσα του Τιμόρ της Αυστραλίας.
Το πεδίο βρίσκεται στην ανοικτή θάλασσα στην άδεια εξερεύνησης NT / P48 στη βόρεια λεκάνη απορροής Bonaparte, περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Darwin, όπου υπάρχει υφιστάμενο σταθμό LNG.
Το μη αναπτυγμένο πεδίο Evans Shoal, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1998, διαθέτει εκτιμώμενο αέριο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
Στα τέλη Οκτωβρίου του 2011, η Eni κατέληξε σε συμφωνία με την αυστραλιανή εταιρεία Santos Ltd για να αγοράσει το μερίδιο συμμετοχής της κατά 40%. Η συμφωνία περιελάμβανε μια αρχική πληρωμή 250 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και μια ενδεχόμενη μελλοντική πληρωμή σε μετρητά ύψους μέχρι 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με την επιφύλαξη θετικής τελικής επενδυτικής απόφασης (FID) για την ανάπτυξη του Evans Shoal και του επιπέδου των αποθεμάτων 2P στο FID.
Με την ολοκλήρωση της αγοράς των συμφερόντων της Santos, σε μια ξεχωριστή συναλλαγή, η Eni συμφώνησε να πωλήσει στην Shell Development (Australia) Proprietary Limited (Shell) ένα μερίδιο συμμετοχής 7,5% στην άδεια εξερεύνησης NT / P48.
Και οι δύο συναλλαγές υπόκεινται σε συνηθισμένες άδειες και κανονιστικές εγκρίσεις.



Μετά την ολοκλήρωση αυτών των συναλλαγών, οι εταίροι της αναθεωρημένης κοινής επιχείρησης NT / P48 θα είναι η Eni (32,5%), η Shell (32,5% και ο φορέας εκμετάλλευσης), η Petronas Carigali (Australia) Pty Ltd (25%) και η Osaka Gas Australia Pty Ltd 10%).
Η Eni δεσμεύεται για την έγκαιρη ανάπτυξη των σημαντικών και γνωστών πόρων της ώριμης περιοχής εξερεύνησης, όπου αναμένεται να εξερευνηθεί και να εξεταστεί το φρέαρ και έχει δοκιμαστεί ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στα αναπτυξιακά σχέδια της Eni στην περιοχή της Αυστραλίας.
Η Eni έχει παρουσία ως φορέας εκμετάλλευσης στην Αυστραλία από το 2000 και στο Ανατολικό Τιμόρ από το 2006.
Στην Αυστραλία, η Eni είναι φορέας εκμετάλλευσης του πετρελαϊκού τομέα Woollybutt με 65% συμμετοχικό κεφάλαιο και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής του πετρελαίου του  Blacktip Gas Project.
Η Eni έχει επίσης ένα μη εκμεταλλευόμενο ενδιαφέρον για το εργοστάσιο φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων Bayu-Undan και το εργοστάσιο LNG του Darwin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης