Επιχειρήσεις

Στον έλεγχο της Morgan Stanley η εταιρεία Κορρές – Προαναγγέλλει και άλλα deals

Στον έλεγχο της Morgan Stanley η εταιρεία Κορρές – Προαναγγέλλει και άλλα deals
Θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση, καθώς μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της Κορρές
Σε μία κρίσιμη επενδυτική συμφωνία προχώρησε ο Κορρές, με τη Nissos να αποκτά το 52,3% της εταιρείας στην τιμή των 5,08 ευρώ/μετοχή.
Ειδικότερα, η North Haven Private Equity Asia IV, υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding, η Profex -εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ προχώρησε σε συμφωνία, που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:
• Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος  έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (“Nissos”),  η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.
• Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά.
• Η Nissos  μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.
Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την ΚΟΡΡΕΣ τραπεζών.
Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ.
Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η ΚΟΡΡΕΣ θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.
Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει η σύμπραξη με τη Morgan Stanley Private Equity Asia και την εταιρεία Profex για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ?

Ανάπτυξη και διεθνή επέκταση σε αγορές τεράστιου μεγέθους και προοπτικών.
Μετά από 21 χρόνια δραστηριοποίησης στη βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών, το στρατηγικό στοίχημα για τον Όμιλο είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση του brand παγκοσμίως.
Η πρόταση της Morgan Stanley ήρθε την ιδανική στιγμή και υπό τις πλέον κατάλληλες συνθήκες.
Πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πλάνων διεθνούς ανάπτυξης, όχι μόνο στις αγορές προτεραιότητας σε Ευρώπη και Αμερική που αναφέρουμε έως σήμερα, αλλά σε νέα πολλά υποσχόμενα διεθνή εδάφη, στα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε τα μέσα να επιχειρήσουμε επέκταση.
Η Κίνα είναι η νέα αγορά που θα προστεθεί στο διεθνές δίκτυο του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης. Μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά θέτει τις τάσεις σε αυτόν τον τομέα.
Οι προοπτικές για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ είναι εξαιρετικές και ουσιαστικά υλοποιήσιμες μέσα από το σχήμα που ανακοινώνουμε σήμερα.

Ποιο είναι το ύψος του κεφαλαίου που επενδύουν η Morgan Stanley και η Profex; Τι ποσοστό αποκτούν;

Η Morgan Stanley και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα - 70% αθροιστικά.
Η Morgan Stanley και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos, καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά.
Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

Ποιο είναι το ποσοστό συμμετοχής του Γιώργου Κορρέ και ο ρόλος του στο νέο σχήμα;

Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός του θα έχουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου στη Nissos (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%).
Η διοίκηση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ θα παραμείνει ως έχει σήμερα και θα συνεχίσει την  δραστηριοποίησή της με στόχο τη διεθνή επέκταση της παρουσίας της ΚΟΡΡΕΣ.

Θα βγει η ΚΟΡΡΕΣ από το Χ.Α.;

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται  υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ ανά μετοχή.
Η πορεία της Δημόσιας Πρότασης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Θα αλλάξει κάτι όσον αφορά στις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας;

Όχι. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ με την πολυπληθή επιστημονική ομάδα μας, η Μονάδα Εκχυλίσεως, η Μονάδα Παραγωγής και Συσκευασίας αλλά και η Μονάδα Παραγωγής Ομοιοπαθητικών Α’ Υλών & Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Παράλληλα, με το εντατικό πλάνο ανάπτυξης στο πλαίσιο του νέου σχήματος, αναμένουμε ενίσχυση των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Πως θα επιτευχθεί η επέκταση στην αγορά της Κίνας;

Μέσω της Profex, μίας εταιρείας που συμμετέχει στο νέο επενδυτικό  σχήμα.
Η Profex εξειδικεύεται στη διανομή φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας.

Πότε τοποθετείται χρονικά η έναρξη της συνεργασίας με την Profex σε αυτό το επίπεδο;

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε επίπεδο προϊόντων και δομών, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την πώληση των προϊόντων στην αγορά της Κίνας το συντομότερο δυνατό.

Τι αλλαγές συνεπάγεται αυτό το σχήμα για το προσωπικό της ΚΟΡΡΕΣ;

Μέσα από  την ενίσχυση της δραστηριότητας του Ομίλου στο πλαίσιο του νέου σχήματος, αναμένονται περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για το  προσωπικό του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

Θα αλλάξουν τα πρόσωπα διοίκησης του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ;

Η διοίκηση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ θα παραμείνει ως έχει σήμερα.
Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ηγετική ομάδα του Ομίλου.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης