Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μηνύσεις από τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ για τις οφειλές της ELFE – Την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Μηνύσεις από τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ για τις οφειλές της ELFE – Την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελέας Διαφθοράς
Σύμφωνα με κύκλους της επιχείρησης, η διόγκωση των οφειλών παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο απομείωσης της αξίας της λιπασματοβιομηχανίας έναντι των πιστωτών της
Σημαντικές εξελίξεις προοιωνίζεται το τέλος του έτους στο φλέγον ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της λιπασματοβιομηχανίας ELFE που οδήγησε προ μηνός στην επεισοδιακή απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης Κιτσάκου από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η νέα διοίκηση υπό τους κ.κ. Τζώρτζη και Δότση προχώρησε εχθές 19/12 στην κατάθεση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη σε συνέχεια των πρόσφατων ομόφωνων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των δύο Μετόχων ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ.
Στο θέμα είχε αναφερθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στις 14 Νοεμβρίου 2017, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «αποκατάσταση της νομιμότητας» στην λιπασματοβιομηχανία.
Ακολούθησε με συνοπτικές διαδικασίες η απομάκρυνση του επί διετία Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου, ο οποίος είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE και άλλων εταιρειών του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

Σχέδιο απαξίωσης της ELFE

Σύμφωνα με κύκλους των μετόχων της ΔΕΠΑ, η διόγκωση της οφειλής των τελευταίων ετών, που σήμερα ξεπερνά τα 115 εκατ. ευρώ, παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο απομείωσης της αξίας της λιπασματοβιομηχανίας έναντι των πιστωτών της με τη συστηματική μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων σε τρίτες παρένθετες εταιρείες.
Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΔΕΠΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες και αυτό καταδεικνύει από μόνο του τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η οποία ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης