Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σχέδια 2,2 δισ. δολ από Repsol και VNG για 2 νορβηγικά κοιτάσματα

tags :
Σχέδια 2,2 δισ. δολ από Repsol και VNG για 2 νορβηγικά κοιτάσματα
Η ισπανική Repsol και η γερμανική VNG παρουσίασαν ξεχωριστά σχέδια την Τρίτη 19/12 για την ανάπτυξη δύο νορβηγικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου συνολικού ύψους 18,2 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (2,17 δισεκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε το υπουργείο πετρελαίου και ενέργειας της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με το Reuters το πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Fenja της VNG στη Νορβηγική θάλασσα, μια συλλογή ανακαλύψεων γνωστών στο παρελθόν με τα ονόματα Pil, Bue και Boomerang, θα κοστίσει 10,2 δισεκατομμύρια κορώνες πριν από την εκκίνηση στις αρχές του 2021, ανέφερε η εταιρεία σε συνέντευξη Τύπου.
Οι ανακτήσιμοι πόροι του  Fenja εκτιμήθηκαν σε 100 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Η VNG κατέχει το 30% του πεδίου, ενώ η Point Resources έχει 45% και η Faroe Petroleum 25%.
Το πεδίο Yme της Repsol στη Βόρεια Θάλασσα αναμένεται να κοστίσει 8 δισεκατομμύρια κορώνες και θα ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2020, με ανακτήσιμους πόρους 65 εκατομμυρίων βαρελιών και μέγιστη παραγωγή 50.000 βαρελιών ημερησίως, επεσήμανε ο φορέας εκμετάλλευσης.
Η Repsol κατέχει το 55% του YME, ενώ η Lotos Exploration κατέχει το 20%, η OKEA AS το 15% και η KUFPEC Norway  το10%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης