Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco προσέλαβε τη Citi για την διεκδίκηση δανείων 2 δισ. δολ. στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Saudi Aramco προσέλαβε τη Citi για την διεκδίκηση δανείων 2 δισ. δολ. στο Ηνωμένο Βασίλειο
To δάνειο δεν θα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο, ανέφεραν οι πηγές, αλλά θεωρείται από ορισμένες τράπεζες ως ένας τρόπος προσέγγισης για την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών της Aramco, η οποία μπορεί να εκτιμήσει την εταιρεία σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Η Saudi Aramco έχει αναθέσει στην Citi να διεκδικήσει χρηματοδότηση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηριζόμενη από τη Βρετανία, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
To δάνειο δεν θα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο, ανέφεραν οι πηγές, αλλά θεωρείται από ορισμένες τράπεζες ως ένας τρόπος προσέγγισης για την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών της Aramco, η οποία μπορεί να εκτιμήσει την εταιρεία σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια - ένα ποσό που σύμφωνα  με κάποιους υποψήφιους επενδυτές  εμφανίζεται υψηλό και μη ρεαλιστικά.
"Οι τράπεζες εξετάζουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις για λόγους σχέσεων", ανέφερε πηγή σε ευρωπαϊκό οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων στη Μέση Ανατολή. "Αυτό το είδος δανείου είναι ένα κομμάτι μιας δοκιμής που η Aramco κάνει στην αγορά στην οποία, υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών", πρόσθεσε.
Η χρηματοδότηση δανείων, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, είναι εγγυημένη από το UK Export Finance (UKEF), το βρετανικό πρακτορείο εξαγωγικών πιστώσεων, και θα επιτρέψει στη Saudi Aramco να αγοράσει βρετανικά αγαθά και υπηρεσίες ευκολότερα.
"Το UKEF συμμετέχει στην ολοκλήρωση των επιχειρησιακών ρυθμίσεων σχετικά με μια σημαντική χρηματοδοτική διευκόλυνση στη Saudi Aramco.
Η στήριξη του UKEF θα λάβει τη μορφή εγγύησης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τραπεζικά δάνεια ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Reuters προσθέτοντας ότι η Aramco θα επιλέξει τις τράπεζες που συμμετέχουν στη συναλλαγή.
Η Citi που επιθυμεί να κερδίσει ένα σημαντικό ρόλο στην πολυαναμενόμενη IPO, αναμένεται να συγκεντρώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2018 στηρίζοντας την πολιτική του πρίγκιπα  Mohammed bin Salman να διαφοροποιήσει τη οικονομία από την υπερβολική εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Νωρίτερα φέτος, η Aramco διόρισε επισήμως την JPMorgan Chase & Co, τη Morgan Stanley και την HSBC ως συμβούλους σχετικά με την εισαγωγή των μετοχών μαζί με τους Moelis και Evercore.
Η Citi έλαβε επίσης πρόσφατα μια άδεια επενδυτικής τραπεζικής για τη Σαουδική Αραβία μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης