Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Petrobras με την ιαπωνική Modec για την πλωτή πλατφόρμα Libra

tags :
Συμφωνία Petrobras με την ιαπωνική Modec για την πλωτή πλατφόρμα Libra
Η μονάδα πλωτής παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης θα επεξεργαστεί έως και 180.000 βαρέλια την ημέρα πετρελαίου και 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Petrobras
Η βραζιλιάνικη  Petroleo Brasileiro SA, έχει κλείσει συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία Modec Inc, η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει μια πλατφόρμα για την παραγωγή πετρελαίου στο μπλοκ Libra, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 18/12 η κρατική εταιρεία ενέργειας.
Η εταιρεία, γνωστή ως Petrobras, δεν αποκάλυψε το ύψος της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι η Modec θα λειτουργήσει την πλατφόρμα, η οποία θα συνδέει μέχρι και 17 πηγάδια για 22 χρόνια.
Η μονάδα πλωτής παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης θα επεξεργαστεί έως και 180.000 βαρέλια την ημέρα πετρελαίου και 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Petrobras.
 Η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει το 2021.
Ο τεράστιος τομέας του Libra ήταν το πρώτο μπλοκ της πολυπόθητης περιοχής της Βραζιλίας που θα πλειστηριαστεί το 2013.
Τον Νοέμβριο, η Petrobras δήλωσε ότι το βορειοανατολικό τμήμα του τομέα ήταν έτοιμο να παράγει εμπορικά και είχε αποδεδειγμένα αποθέματα 3,3 δισεκατομμυρίων βαρελιών.
Η Petrobras κατέχει το 40% του έργου Libra, με την Shell Plc και τη Total SA να κατέχουν το 20%. Οι κινεζικές κρατικές εταιρείες πετρελαίου CNOOC Ltd και η China National Petroleum Corp κατέχουν 10%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης