Επιχειρήσεις

Η νέα εταιρική σχέση μεταξύ Statoil - Petrobas με επίκεντρο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Η νέα εταιρική σχέση μεταξύ Statoil - Petrobas με επίκεντρο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
H νορβηγική Statoil απέκτησε μερίδιο 25% του μεγάλου πετρελαϊκού πεδίου Roncador στη λεκάνη Campos στη Βραζιλία από την Petrobras.
Η συναλλαγή σχεδόν τριπλασιάζει την παραγωγή της Statoil στη Βραζιλία, με ελκυστικά οφέλη και δυνατότητα δημιουργίας πρόσθετης αξίας και για τα δύο μέρη, με την εφαρμογή της εμπειρίας της Statoil στη βελτίωση της ανάκτησης πετρελαίου, αναφέρει η Statoil.
Το συνολικό τίμημα περιλαμβάνει μια αρχική πληρωμή ύψους 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις πρόσθετες ενδεχόμενες πληρωμές να φτάνουν μέχρι τα 550 εκατ. δολ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, Eldar Saetre τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η συναλλαγή αυτή προσθέτει υλική και ελκυστική μακροπρόθεσμη παραγωγή στο διεθνές μας χαρτοφυλάκιο, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Βραζιλίας ως βασική περιοχή για την Statoil. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να προωθήσουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση με την Petrobras διευρύνοντας την τεχνική μας συνεργασία, μοιράζοντας τεχνολογία, ικανότητες και εμπειρία για την αύξηση της ανάκτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης