Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην επανεκκίνηση διυλιστηρίου προχωρεί η Pemex

tags :
Στην επανεκκίνηση διυλιστηρίου προχωρεί η Pemex
Το διυλιστήριο, ικανό να επεξεργαστεί έως και 190.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου, διέκοψε τη λειτουργία του τον Αύγουστο
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex του Μεξικού σχεδιάζει να ξεκινήσει την επανεκκίνηση του διυλιστηρίου Ciudad Madero online το προσεχές Σαββατοκύριακο μετά από παρατεταμένες εργασίες συντήρησης που έφεραν τη μονάδα εκτός σύνδεσης, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη 12/12 στο Reuters.
Το διυλιστήριο, ικανό να επεξεργαστεί έως και 190.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου, ξεκίνησε μια σταδιακή διακοπή τον Αύγουστο πριν κλείσει εντελώς για προγραμματισμένη συντήρηση.
"Η εκκίνηση αναμένεται να ξεκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί στις 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι λειτουργίες προς το τέλος του έτους", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
Η Pemex ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα συνδέσει στο Ciudad Madero, το μικρότερο διυλιστήριο της εταιρείας που βρίσκεται στην βόρεια περιοχή Tamaulipas, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να φτάσει σε ένα βέλτιστο επίπεδο παραγωγής.
Από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η εγκατάσταση έχει παράγει μόνο περίπου 8.000 bpd ραφιναρισμένων προϊόντων, ενώ τους προηγούμενους μήνες φέτος παρήγαγει περίπου 80.000 bpd προϊόντων όπως βενζίνη και ντίζελ.
Τα έξι διυλιστήρια της Pemex επεξεργάστηκαν περίπου 544.000 bpd αργού τον Οκτώβριο, πολύ κάτω από τη χωρητικότητα των 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών του συστήματος, λόγω σειράς ατυχημάτων και προγραμματισμένων και μη προγραμματισμένων διακοπών.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ήθελε να αυξήσει το επίπεδο επεξεργασίας αργού πετρελαίου το επόμενο έτος σε περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης