Επιχειρήσεις

Statoil: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες επανεκκίνησης της πλατφόρμα φυσικού αερίου Troll A

tags :
Statoil: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες επανεκκίνησης της πλατφόρμα  φυσικού αερίου Troll A
Το πεδίο Troll αντιπροσωπεύει το 40% των πηγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας και αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για πολλά ευρωπαϊκά κράτη
Η νορβηγική Statoil ξεκινά τις διαδικασίες εκκίνησης για την αποκατάσταση της παραγωγής φυσικού αερίου από την πλατφόρμα Troll A της Βόρειας Θάλασσας, η οποία έκλεισε την Τρίτη μετά από διακοπή ρεύματος και διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 13/12.
Το κλείσιμο του πεδίου Troll A την Τρίτη πρόσθεσε ένα ακόμα πλήγμα στις προμήθειες φυσικού αερίου της Βρετανίας, οι οποίες σε συνδυασμό με τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού της Βόρειας Θάλασσας και με ένα θανατηφόρο ατύχημα στο κέντρο φυσικού αερίου Baumgarten της Αυστρίας, οδήγησαν τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα τετραετίας.
"Είμαστε προετοιμασμένοι και ελέγχουμε τα συστήματά μας. Βρισκόματε στη διαδικασία εκκίνησης της πλατφόρμας. Θα είναι μια σταδιακή επανεκκίνηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Statoil, Morten Eek αλλά δεν διευκρίνισε εάν το Troll A θα ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή την Τετάρτη, ή όταν θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία.
Η Gassco, φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου αγωγών της Νορβηγίας που εκμεταλλεύεται την μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου Kollsnes, ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι αναμένεται αέριο από το Troll στην εγκατάσταση του για επανεκκίνηση την Τετάρτη.
"Αναμένουμε από την Kollsnes να αρχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο σήμερα", πρόσθεσε εκπρόσωπος.
Το πεδίο Troll αντιπροσωπεύει το 40% των πηγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας και αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης