Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η BHP προσέλαβε 4 τράπεζες για την έξοδο από το σχιστολιθικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ

tags :
Η BHP προσέλαβε 4 τράπεζες για την έξοδο από το σχιστολιθικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ
 Πώληση ή την απόσχιση της αμερικανικής μονάδας σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου  πριν από τις αρχές του 2018 σχεδιάζει η εταιρεία
Η BHP, η μεγαλύτερη μεταλλευτική επιχείρηση στον κόσμο, ζήτησε από τέσσερις επενδυτικές τράπεζες να την βοηθήσουν να προετοιμαστεί για την πώληση ή την απόσχιση της αμερικανικής μονάδας σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, με στόχο τη λήψη αποφάσεων  στις αρχές 2018, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Η BHP ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι σχεδιάζει να πουλήσει τα μη συμβατικά περιουσιακά στοιχεία της στις λεκάνες Eagle Ford, Permian, Haynesville και Fayetteville, τα οποία απέκτησε την περίοδο της πετρελαϊκής έκρηξης και θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έχει προσλάβει την Barclays και την Bank of America-Merrill Lynch για να αξιολογήσει τις επιλογές πώλησης περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του εάν θα πωληθούν μαζί ή ξεχωριστά, καθώς ενδέχεται να απευθύνονται σε διάφορους πιθανούς αγοραστές.
Ζήτησε επίσης από τη Citi και τη Goldman Sachs να διερευνήσουν τη δυνατότητα απόσχισης της μονάδας σε νέα εταιρεία, πρόσθεσαν οι πηγές του Reuters.
Παρόλο που οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά χαμηλά επίπεδα των 27 ετών το βαρέλι το 2016, παραμένουν περίπου 40% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα των 112 δολαρίων το 2014.
Η εταιρεία μελετά τώρα δύο πιθανές εξόδους: πώληση των περιουσιακών στοιχείων ή τον διαχωρισμό σε μια αυτόνομη εταιρεία, η οποία αποτελεί συνήθως μια αφορολόγητη λύση για τη μητρική εταιρεία.
Η BHP θα διατηρήσει τα συμβατικά της περιουσιακά στοιχεία στον Αμερικανικό Κόλπο του Μεξικού, στην Αυστραλία και στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης