Επιχειρήσεις

13 ενεργειακές συμφωνίες υπέγραψε σε μια μέρα η Saudi Aramco

tags :
13 ενεργειακές συμφωνίες υπέγραψε σε μια μέρα η Saudi Aramco
Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της σε 414 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια
Δεκατρία μνημόνια συνεργασίας (MOUs) αξίας περίπου 6,3 δισεκατομμυρίων riyals (1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων)  υπέγραψε την Τρίτη 12/12 η Saudi Aramco με τοπικές και ξένες εταιρείες ως μέρος της προσπάθειας να επεκταθεί η βιομηχανική βάση της χώρας και να κατασκευάζεται στην εγχώρια αγορά μεγαλύτερο μερίδιο προϊόντων.
Οι συμφωνίες, σύμφωνα με το Reuters, υπογράφηκαν στο περιθώριο του Προγράμματος Προστιθέμενης Ολικής Αξίας (IKTVA) της Aramco, ένα σχέδιο που ξεκίνησε να υλοποιεί ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας πριν από δύο χρόνια, με στόχο το διπλασιασμό του ποσοστού των τοπικά παραγόμενων ενεργειακών αγαθών και υπηρεσιών στο 70% του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε μέχρι το 2021.
Το πρόγραμμα IKTVA αποτελεί μέρος του στόχου της εταιρείας να καταστεί πιο οικονομικά αποδοτικό και εμπορικά αποδοτικό.
Τα μνημόνια συμφωνίας που υπεγράφησαν την Τρίτη ήταν με εταιρείες όπως η κινεζική Sinopec, η Dalma Gulf Drilling Co. και η National Petroleum Technology.
Άλλες συμφωνίες που υπογράφηκαν ήταν μέρος του σχεδίου να στηρίξει την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).
Τα στελέχη της Aramco δήλωσαν νωρίτερα την Τρίτη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της σε 414 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών και των γεωτρήσεων, καθώς η επιχείρηση μετακινείται σε νέες δραστηριότητες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης