Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kεφάλαια αναζητεί τώρα η Energean για να καλύψει τις ανάγκες των projects της

tags :
Kεφάλαια αναζητεί τώρα η Energean για να καλύψει τις ανάγκες των projects της
Περί τα 1,5 δισ δολ σχεδιάζει να λάβει διαμέσου IPO
Το θέμα της χρηματοδότησης παίρνει τώρα προτεραιότητα για την Energean καθώς όπως έχουν αναφέρει πρόσφατα δημοσιεύματα η εταιρία αναζητεί κεφάλαια ύψους 1,5 δισ δολ με IPO στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean και μια κοινοπραξία ινδικών πετρελαϊκών εξασφάλισαν οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές υποβλήθηκαν πριν από 18 μήνες, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, η Energean εξασφάλισε άδειες έρευνας και παραγωγής για τα οικόπεδα 12, 21, 22, 23 και 31, τα οποία γειτνιάζουν στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν που επίσης εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία.
Το γεγονός ότι η ελληνική εταιρία εξασφάλισε τις άδειες στην ισραηλινή ΑΟΖ είναι ένα ακόμα βήμα στην στρατηγική της.
Το ζήτημα όμως που αποτελεί το επόμενο βήμα έχει να κάνει με την αναζήτηση κεφαλαίων της Energean καθώς τα projects που έχει πλέον συγκεντρώσει  χρήζουν χρηματοδότησης.
Ενδέχεται το περιβάλλον να είναι ευνοικότερο στην παρούσα φάση με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου καθώς με τα μέχρι πρότινος δεδομένα η αγορά δεν ευνοούσε τέτοιες χρηματοδοτήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης