Επιχειρήσεις

Αυστραλία: Πόλεμο προσφορών για την AWE ξεκίνησε η China Energy

tags :
Αυστραλία: Πόλεμο προσφορών για την AWE ξεκίνησε η China Energy
Προσφορά 0,80 δολ. ανά μετοχή  Mineral Resources ακολούθησε την προσφορά της China Energy αξίας 0,73 δολ. ανά μετοχή
Πόλεμος προσφορών ξεκίνησε για την Αυστραλιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου AWE Ltd. μετά την πρόταση της εταιρείας Mineral Resources Ltd. από το  Perth, με στόχο την αύξηση της προσφοράς σε μετρητά από την China Energy Reserve & Chemicals Group Co.
Η Mineral Resources  η οποία εξορύσσει  λίθιο και σιδηρομετάλλευμα , προσέφερε 1 μετοχή για κάθε 22.325 μετοχές της AWE, εκτιμώντας την προσφορά σε 80 αυστραλιανά σεντ ανά μετοχή, ανακοίνωσε η AWE τη Δευτέρα 11/12.
Η προσφορά υπερβαίνει την αναθεωρημένη προσφορά 73 σεντς ανά μετοχή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από την China Energy Reserve.
Η AWE κέρδισε 13% και διαπραγματεύθηκε σε 81,25 σεντς στις 11:13 π.μ.  τη Δευτέρα 11/12 στο Σίδνεϊ. Η Mineral Resources  υποχώρησε κατά 5,4%.
Η AWE ανακοίνωσε  ότι θα μελετήσει τις δύο προτάσεις εξαγοράς και θα απαντήσει  στους μετόχους εν ευθέτω χρόνω.
Η China Energy Reserve, εταιρεία που συνδέεται με τον ενεργειακό γίγαντα China National Petroleum Corp., υπέβαλε για πρώτη φορά προσφορά 71 σεντς ανά μετοχή στις 30 Νοεμβρίου η οποία απορρίφθηκε από την AWE. Επέστρεψε την Παρασκευή με συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία με έδρα το Σύδνεϋ στα 463 εκατομμύρια δολάρια (348 εκατομμύρια δολάρια).
Η AWE, η οποία απέρριψε δύο άλλες προσφορές εξαγοράς κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατέχει μερίδιο 50% στον τομέα Waitsia στη Δυτική Αυστραλία, το οποίο είναι η μεγαλύτερη χερσαία ανακάλυψη φυσικού αερίου στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και θα μπορούσε να προμηθεύσει περίπου 10% των εγχώριων αναγκών του κράτους.
Η Mineral Resources ανακοίνωσε  ότι η εξαγορά θα ανταποκρινόταν στη στρατηγική της για εξασφάλιση δραστηριοτήτων αερίου. Δεν θα πωληθεί αέριο από το έργο Waitsia εάν η προσφορά είναι επιτυχής, πρόσθεσε η εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης