Επιχειρήσεις

Η S&P αναβάθμισε σε «BBB+» την Enel – Σταθερό το outlook

tags :
Η S&P αναβάθμισε σε «BBB+» την Enel – Σταθερό το outlook
Σε «ΒΒΒ+» -από «ΒΒΒ»- αναβάθμισε σήμερα 6/12 τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Enel ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο οίκος κάνει λόγο για σταθερές λειτουργικές επιδόσεις από την κολοσσιαία ενεργειακή εταιρεία το 2017, με την τάση να διατηρείται και το επόμενο έτος.
Η Enel σχεδιάζει να διατηρήσει την προσοχή της σε επενδύσεις σε ρυθμιζόμενα δίκτυα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που αποτιμάται θετικά από την S&P.
Η ιταλική εταιρεία, με βάση τα στρατηγικά της σχέδια, μετατοπίζει τις επενδύσεις προς την Ευρώπη και την Κεντρική-Βόρεια Αμερική, μακριά από τις αναδυόμενες αγορές.
Πάνω από το 75% των συνολικών επενδύσεων κατά την περίοδο 2018-2020 αφορά στην Ευρώπη και την Κεντρική-Βόρεια Αμερική.
Στο τέλος του έτους 2016, η Enel είχε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους €14,5 δισεκ., με το χρέος ωστόσο να διαμορφώνεται στα €46,5 δισεκ.
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γίνει γνωστό μέσα στον περασμένο Νοέμβριο, η κοινοπραξία Enel/Centerbridge Partners αναζητά κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα.
Οι δύο εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν από κοινού έργο συνολικής ισχύος 154 MW στον Καφηρέα στη νότια Εύβοια, προχωρούν με το χρηματοδοτικό τους σχέδιο παρά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή διακοπή του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης