Επιχειρήσεις

S&P: Σε «D» (χρεοκοπία) υποβαθμίζεται η αξιολόγηση για την κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας

S&P: Σε «D» (χρεοκοπία) υποβαθμίζεται η αξιολόγηση για την κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας
Σε καθεστώς χρεοκοπίας υποβάθμισε την αξιολόγηση της Petroleos de Venezuela η S&P    
Σε καθεστώς χρεοκοπίας (Default, «D») -από «CC»- υποβάθμισε την αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Petroleos de Venezuela (PDVSA) ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, λόγω της αποτυχίας της κρατικής εταιρείας να πληρώσει τόκους σε ένα εκ των ομολόγων της στις 2 Δεκεμβρίου 2017, μετά και τη λήξη της περιόδου χάριτος ημερών.
Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες κυρώσεις των Η.Π.Α. για την PDVSA και την ήδη πιεσμένη ρευστότητα της, ο οίκος εκτιμά πως η ικανότητα της κρατικής πετρελαϊκής της Βενεζουέλας να πληρώσει τις υπόλοιπες ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός της περιόδου χάριτος, κρίνεται αβέβαιη.
Επιπλέον, η S&P αποτιμά αρντηικά την απόφαση του Προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, να ανακοινώσει τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής για την αναδιάρθρωση του χρέους της λατινικής χώρας και της PDVSA.
Δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης εξωτερικής κατάστασης ρευστότητας για τη Βενεζουέλα, ο οίκος θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους της PDVSA θα αποτελούσε δυσχερή ανταλλαγή χρέους, που ισοδυναμεί με αθέτηση υποχρεώσεων.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης