Επιχειρήσεις

Statoil: Στα 6 δισ. δολάρια περιορίσθηκαν οι επενδύσεις στην θάλασσα του Μπάρεντς

tags :
Statoil: Στα 6 δισ. δολάρια περιορίσθηκαν οι επενδύσεις στην  θάλασσα του Μπάρεντς
Το Castberg είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο στον κόσμο με πόρους από 450 έως 650 MMbbl
Σε μια εντυπωσιακή κίνηση ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες πετρελαίου προσαρμόστηκαν σε χαμηλότερες τιμές, η Statoil μείωσε τις εκτιμώμενες επενδύσεις στο έργο Johan Castberg σε περίπου 49 δισεκατομμύρια κορώνες (6 δισεκατομμύρια δολάρια) από μια αρχική πρόβλεψη άνω των 100 δισεκατομμυρίων κορώνων, ανέφερε σε δήλωσή της  την Τρίτη 5/11.
Σύμφωνα με το Bloomberg το πεδίο της θάλασσας του Μπάρεντς αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2022.
Το Castberg είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο στον κόσμο με πόρους από 450 έως 650 MMbbl, σύμφωνα με τον Statoil. Η απόφαση έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για τις φιλοδοξίες της βιομηχανίας στην Αρκτική. H θάλασσα του Μπάρεντς θεωρείται ότι κατέχει περίπου το ήμισυ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που δεν έχει ανακαλυφθεί στη Νορβηγία, αλλά οι Νορβηγοί συζητούν όλο και περισσότερο κατά πόσο η περαιτέρω εξερεύνηση καθιστά ηθική ή οικονομική λογική εν μέσω προσπαθειών για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος.
Το Castberg είναι μόνο το δεύτερο έργο πετρελαίου που εγκρίθηκε στην περιοχή. Ο πρώτος τομέας Goliat της Eni, ο οποίος ξεκίνησε την παραγωγή πέρυσι, έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις, υπερβάσεις κόστους και ατυχήματα στην ασφάλεια.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές ομάδες που αμφισβητούν την ανάθεση των αδειών στη θάλασσα του  Μπάρεντς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης