Επιχειρήσεις

Συνεργασία της Τokyo Gas με την Alaska Gasline για την αγορά LNG

Συνεργασία της Τokyo Gas με την Alaska Gasline για την αγορά LNG
Η Tokyo Gas, η οποία αγοράζει περίπου 14 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, σχεδιάζει να ξεκινήσει συνομιλίες με την AGDC σχετικά με την πιθανή αγορά LNG
Η Tokyo Gas Co Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη 5/12  ότι υπέγραψε επιστολή προθέσεων (LOI) με την Alaska Gasline Development Corporation (AGDC) σχετικά με την πώληση και την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η κίνηση ακολουθεί τη μεγαλύτερη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας Sinopec, μία από τις κορυφαίες τράπεζες της χώρας και το ταμείο κρατικών επενδύσεων, που συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αναπτύξει το έργο φυσικού αερίου ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αλάσκα, καθώς οι ΗΠΑ  οδηγούν σε ανάκαμψη την ενεργειακή τους βιομηχανία.
Το LNG της Αλάσκα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω αγωγού μήκους 800 χιλιομέτρων (1,287 χλμ.) στη νότια κεντρική Αλάσκα μέρος του οπίου θα παρέχεται για κρατική χρήση και  το υπόλοιπο θα οδηγείται σε μονάδα υγροποίησης για παραγωγή έως 20 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως προς εξαγωγή.
Η Tokyo Gas, η οποία αγοράζει περίπου 14 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, σχεδιάζει να ξεκινήσει συνομιλίες με την AGDC σχετικά με την πιθανή αγορά LNG.
Ερωτηθείς εάν η Tokyo Gas σχεδιάζει να επενδύσει στο έργο, εκπρόσωπος της εταρείας είπε: "Δεν θα αρνηθούμε ούτε θα  επιβεβαιώσουμε τη δυνατότητα μιας τέτοιας επένδυσης. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή. "
Η Αλάσκα δημιούργησε το AGDC το 2010 για να να αξιοποιήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου της North Slope, όπου η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Alaska LNG.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης