Επιχειρήσεις

Φέσσας (ΣΕΒ): Η κρίση έχει αφήσει πολλά σημάδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Φέσσας (ΣΕΒ): Η κρίση έχει αφήσει πολλά σημάδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα
Μπαίνουμε σε μια σταθερότητα μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης
Να αλλάξει ο εργατικός νόμος ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θ. Φέσσας, κατά την παρουσίαση της μελέτης για  «Το τοπίο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων – Το επιχειρηματικό προφίλ που αντέχει στην κρίση» και τη μελέτη ΣΕΒ-EY για τις ΜμΕ, τη συμβολή τους στην οικονομία, τις προκλήσεις και τα χαρακτηριστικά που αντέχουν στην κρίση.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η κρίση έχει αφήσει πολλά σημάδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τα οποία σταδιακά θα γιατρευτούν, έτσι όπως μπαίνουμε σε μια σταθερότητα μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις σωστά χαρακτηρίζονται η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πολλές από αυτές υπέφεραν αλλά υπάρχουν δυναμικές και εξωστρεφείς οντότητες.
Οι επιδόσεις καινοτομίας των ΜμΕ δε διαφέρουν σημαντικά από την ΕΕ (βαθμολογία 29,6 έναντι 30,6 στο δείκτη EIS). Οι Β2Β συνέργειες άνω του μ.ο. της ΕΕ (12,4% έναντι 10,3%).
Ο ΣΕΒ δεν είναι μόνο μεγάλες επιχειρήσεις, το 70% των μελών είναι ΜμΕ.
Ο ΣΕΒ μπορεί να εκφράζει το σύνολο της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, τις ανάγκες όλων των κλάδων και μεγεθών, αλλά και την παραγωγική δικτύωση μικρότερων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ανέφερε ο ΣΕΒ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ των ΜμΕ, οι μεσαίες επιχειρήσεις εμφανίζουν 178% μεγαλύτερη παραγωγικότητα από τις πολύ μικρές και 40% από τις μικρές.
Οι μεταποιητικές έχουν τετραπλάσια προστιθέμενη αξία από τις υπηρεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης