Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Εκσυγχρονίζει την εμπορική της πολιτική και προχωρά στην έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος

ΔΕΗ: Εκσυγχρονίζει την εμπορική της πολιτική και προχωρά στην έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος
Σε πρώτη φάση, οι μηνιαίοι λογαριασμοί θα απευθύνονται σε περίπου 800.000 καταναλωτές που εξοφλούν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους, ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί σταδιακά εντός του 2018 στα 2 εκατομμύρια πελάτες της επιχείρησης
Διέξοδο στις πιέσεις που δέχεται η ΔΕΗ απ’ όλες τις κατευθύνσεις αναζητεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.
Έτσι, επιδιώκει τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης εμπορικής πολιτικής που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς, όπου οι πελάτες έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ της ΔΕΗ αλλά και πολλών ιδιωτικών εταιριών παροχής συνδυαστικών ενεργειακών προϊόντων.
Στο νέο περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, για την επιλογή των καταναλωτών πρωταρχικό ρόλο παίζει η τιμή.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο κ. Παναγιωτάκης δηλώνει αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% που παρέχει η ΔΕΗ στους συνεπείς καταναλωτές.
Όμως μεταξύ των καλοπληρωτών καταναλωτών, τους οποίους ασφαλώς και θέλει να διατηρήσει η ΔΕΗ, καθοριστικό ρόλο σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή προμηθευτή ρεύματος παίζει η εξυπηρέτηση.

Έκδοση λογαριασμών ανά μήνα

Αυτός είναι ο λόγος (σ.σ. να κρατήσει δηλαδή στη ΔΕΗ τους συνεπείς καταναλωτές) που ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε πρόσφατα την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών για όσους καταναλωτές συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με τη ΔΕΗ.
Το μέτρο, αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα και σε πρώτη φάση, θα μπορούν να το αξιοποιήσουν 800.000 καταναλωτές, οι οποίοι εξοφλούν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους.
Στόχος της ΔΕΗ είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 2.000.000 καταναλωτές μέσα στο 2018, ενώ παράλληλα προωθούνται και έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής, το οποίο διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παναγιωτάκης αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εγκατάστασης «έξυπνων» μετρητών ρεύματος.
Το project, όπως όλα δείχνουν, θα «τρέξει» η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη εταιρία KEPCO (Korea Electric Power Corporation).
Η συνεργασία φαίνεται ότι έκλεισε κατά το πρόσφατο ταξίδι του επικεφαλής της ΔΕΗ στην Νότιο Κορέα.
Εξάλλου, μαζί με την KEPCΟ, η ΔΕΗ σχεδιάζει να μετατρέψει ένα ελληνικό μη διασυνδεδεμένο νησί σε «έξυπνο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης