Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Engie στρέφεται στο «πράσινο» βιοαέριο και στο ανανεώσιμο υδρογόνο

tags :
Η Engie στρέφεται στο «πράσινο» βιοαέριο και στο ανανεώσιμο υδρογόνο
Η Engie  επιδιώκει επίσης να επενδύσει σε παραγωγή υδρογόνου βιομηχανικής κλίμακας
Η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie σχεδιάζει να αλλάξει όλες τις δραστηριότητές της στο βιοαέριο και το ανανεώσιμο υδρογόνο έως το 2050, καθιστώντας το 100% πράσινο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4/12 ο διευθύνων σύμβουλος της.
Ο όμιλος ενέργειας και φυσικού αερίου έχει περίπου 70 έργα βιοαερίου παγκοσμίως, εκ των οποίων 40 στη Γαλλία, και εάν εγκριθούν όλα τα έργα του, η ετήσια επένδυση του σε βιοαέριο μπορεί να δεκαπλασιασθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Η Engie, η οποία έχει πουλήσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ορυκτών καυσίμων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης, επιδιώκει επίσης να επενδύσει σε παραγωγή υδρογόνου βιομηχανικής κλίμακας με ηλεκτρόλυση νερού σε μέρη όπου η ηλιακή ενέργεια είναι φθηνή.
"Θα κάνουμε σταδιακά το αέριο πιο πράσινο, ώστε μέχρι το 2050 να είναι 100% πράσινο", δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Isabelle Kocher σε.
Τον Μάιο, η Engie συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητές της για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου για 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τον περασμένο μήνα πώλησε την επιχείρηση υγροποίησης, και εμπορίας φυσικού αερίου σην Total για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η πώληση περιελάμβανε συμφωνία να γίνει η Engie ο προτιμώμενος προμηθευτής βιομάζας και ανανεώσιμου υδρογόνου της Total.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης